Skip to content

Two Face

Contactpersoon:
Maarten Ran
Muziekstijl:
Rock Cover Band
Website:
www.twoface.nl
Telefoon:
06 1403 5555

Live opnamen

Biografie

Misschien wel het meest logische onlogische vervolg op Kill(dr)Phil is Two Face. Na jaren van metal is de band een totaal andere weg ingeslagen en eigenlijk zat het er al vanaf 2009 aan te komen. Nog steeds is de muziek vrij stevig maar de band valt niet meer onder de noemer Metal. De veelal eigen songs zijn vervangen door bekende, onbekende en omgetoverde covers. Nog steeds zal de band een eigen sound voortbrengen eigen ik alleen de songs zijn herkenbaarder en meer mainstream oftewel toegangbaar voor het grote publiek.

Het idee ontstond eind 2010 toen men binnen de band tot de conclusie kwam dat de in 2008 ingeslagen weg niet de juiste was voor de muzikanten. Nadat de band afscheid had genomen van gitarist Paul v Dijk en zangeres Tasmara v Loon gingen de overige bandleden, Rolf Ran, Rick Hoefnagel en Maarten Ran als trio verder. In de oefenruimte kwam men er echter al snel achter dat men met 3 bandleden niet kon gaan brengen wat men voor ogen had.

De speurtocht naar meerdere muzikanten werd begonnen en al spoedig was de band compleet. In januari kwam zanger Ronald Arendse de band versterken en eind februari volgden gitarist Frank Huisman en zangeres Anje de Boer. De band kon al snel aan de bak want op 15 april 2011 moest de band al de buhne op tijdens het Rock for Roparun festival. Na slechts enkele weken samenspel kwam de band prima uit de verf. Ook in juli en oktober werd nog opgetreden maar de rest van de tijd werd toch vooral besteed aan het instuderen van zo veel mogelijk songmateriaal. Inmiddels heeft de band zo'n 40 nummers onder de knie. Two Face probeert zich van andere coverbands te onderscheiden door een andere sound en een andere aanpak van de songs. Natuurlijk zal de band wel eens water bij de wijn moeten doen maar de band wil de covers brengen met de energie en passie die bij rock muziek hoort dit gemixed met de eigen sound van Two Face en je hebt een uitstekende combinatie voor aan avond vol rock en lol. Two Face coverd bands als Foo Fighters, Volbeat, Green Day, Nickelback, Simple Plan en Kins of Leon maar ze deinzen er ook niet voor terug om nummers van Katy Perry, John Denver en Natalie Imbruglia om te toveren tot ware rockkrakers. Wij zijn Two Face en spelen onze rock covers op geheel eigen wijze!!!

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst

Anja uit Gas