Skip to content

Update over de mogelijke sloop van het gebouw 'De Tol'

Zoals je misschien al hebt gehoord, wil Rijkswaterstaat ons gebouw 'De Tol' binnen enkele maanden slopen (Rijkswaterstaat is eigenaar en verhuurt aan de gemeente, die het doorverhuurt aan SLIM). We hebben op 1 maart een huuropzegging ontvangen waarmee men ons er al op 1 juni aanstaande uit wil hebben.
Het heeft ons volledig verrast.

De oorspronkelijke plannen voor de nieuwe kruising op de plek van ons gebouw waren destijds ingetrokken en daarmee leek de sloop voldoende naar de toekomst verdreven te zijn, in elk geval voldoende om vanaf De Tol direct het nieuwe gebouw te kunnen betrekken.

We waren er door niemand van op de hoogte gebracht dat Rijkswaterstaat inmiddels nieuwe plannen had ontworpen en dat deze al definitief waren. Rijkswaterstaat heeft de opzegging al in december aangekondigd bij de gemeente, maar de gemeente heeft ook dat niet aan ons doorgegeven. We werden er pas bij geruchte mee geconfronteerd op 17 januari.

Het nieuwe gebouw is naar onze schatting op zijn vroegst klaar in het voorjaar van 2006. Dan zouden we minstens anderhalf jaar zonder gebouw zitten. Niet alleen slecht voor onze eigen muzikanten, maar ook slechtvoor de opstart van het nieuwe gebouw.

We zijn inmiddels, met hulp van onder meer de gemeente, aan het zoeken naar een alternatief voor die anderhalf jaar. Er zijn enkele vage mogelijkheden, en die onderzoeken we nu.

Het is een zorgwekkende zaak voor iedereen. We willen graag een muziekwerkplaats behouden en we willen graag dat alle muzikanten blijvend een goede oefenplek hebben. We hopen dat dat lukt.

Om je op de hoogte te houden, zullen we op deze plek op onze website steeds het laatste nieuws plaatsen.

Namens de vrijwilligers van SLIM (Jos, Linda, Rob, Guido, Dik, Lya, Marnix, Piet, Arjan en Hylke),

met SLIMme groet,

Hylke Tromp,

voorzitter stichtingsbestuur.