Skip to content

Column Popnieuws: Jong en fris in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 05-02-2009

Komend weekeinde in Poppoidum Xinix staat in het teken van jonge en frisse muziek. Op vrijdag 5 februari straalt The Attic dat uit. De band bestaat uit vijf jonge muzikanten, die zowel eigen werk als covers spelen. The Attic speelde al een keer in de provinciale finale van de Kunstbende, terwijl de ban in januari nog te zien was de band in De Teerkamer in Woudrichem. Zangeres Anneloes Dekkers werd in 2008 gekozen tot jongere van het jaar van de Gemeente Heusden. Ze heeft dus wat in haar mars. Het optreden van The Attic in Xinix valt onder de noemer SLIM in de Lift. De andere band die optreedt is het symfonische Sideways. Vijf muzikanten brengen hartverscheurende snarenspel, stuwende ritmes en sfeervolle tapijten (door de toetsen) verpakt in een melodramatisch verhaal. Vorig jaar werd de demo cd Fate uitgebracht. Aanvang 21.30 uur, toegang gratis.

Funk/pop/jazz

Cool Genius, dat zaterdag 6 februari in Xinix speelt eveneens frisse muziek. De muzikanten deden ervaring op in 16Down en Soundsurfer, niet de eerste de beste bands. Het trio maakt een aantrekkelijke mix van pop, funk en jazz. Dat dat ook kan met een staande bas, zou je op het eerste gezicht niet zeggen, maar toch gebeurt het. Vorig jaar werd een demo cd Monkey Boy uitgebracht, die door muziekmagazine Fret het liefst met een gouden randje er omheen gerecenseerd was. Monkey Boy volgde de full cd Maybe You Should Do that Too op, die in 2007 verscheen. Cool Genius staat voor een avond (optredens van drie uur schijnen geen uitzondering te zijn) aantrekkelijk popmuziek. Aanvang 22.30 uur.

Verder

Het is Angel in A Box niet gelukt door te dringen tot de finale van de Bibelot Boost Band in Dordrecht. In de voorronde ska/punk koos de jury André Koek (een bandnaam!) en Offhanded boven het Andelse trio. Offhanded trad bij de seizoensopening in Xinix op in het voorprogramma van Peter Pan Speedrock. Na halve finales is in maart de finale in Dordrecht. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door The Death Letters, dat nu landelijk bekend is.

Meer columns van Piet van Vugt: