Skip to content

Column Popnieuws: Bertolf en Gadget in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 05-03-2009

Zanger Bertolf Lentink en zijn band treden zaterdag 7 maart op in Xinix in Nieuwendijk. Bertolf brak plotseling solo door met zijn hit Another Day, na voordien gespeeld te hebben in The Junes en in de band van Ilse DeLange. Another Day staat op de eerste cd van Bertolf (For Live), die volgens muziekblad Oor vol mooie songs staat. “Als je niet weet, dat we hier te maken hebben met een Nederlands talent, denk je dat je Keane hoort spelen”, aldus Oor. Bertolf is inmiddels, naast Miss Montreal (zaterdag jl in Xinix!), genomineerd voor twee 3FM Awards: de award als beste zanger en de award als beste nieuwkomer. Daarnaast kreeg Bertolf een nominatie voor de 3FMSerious Talent Award. In het voorprogramma speelt de regionale meidenband Gadget, die een grotendeels vernieuwde set semi akoestisch popliedjes gaat spelen. Gadget werkt aan een tweede demo cd en testte de nieuwe nummers vooral uit in het zuiden (Tilburg, Breda en Antwerpen). De live optredens in Xinix beginnen om 22.00 uur.

Twee in de Lift

In het kader van SLIM in de Lift, het maandelijkse Xinix/SLIM initiatief voor regionale muzikanten, staan vrijdag 6 maart twee flink verschillende bands op het Xinix podium. Moments Gate speelt progressieve metal, terwijl No Polyester in de hoek van de britpop zit en doet denken aan Saybia, The Kooks en Snow Patrol. De band gooit er ook wat (Amerikaanse) funk doorheen. Moments Gate oefent in Xinix, No Polyester komt uit Den Bosch. De optredens van SLIM in de Lift zijn gratis te bezoeken. De eerste band start om 21.30 uur.

Benederpop (2)

Meer dan 10% van de kaarten voor Benederpop (24 mei, Almkerk) is inmiddels al verkocht. Geen overmatige drukte bij de start van de voorverkoop, jl zaterdag, maar wel een gezellige sfeer. De tent, die “in den Duijl” komt te staan heeft een formaat van 45 bij 60 meter. Met 5.000 bezoekers kun je je nog goed bewegen, aldus Soos secreatris Mark van der Stelt. Grote kans overigens dat de tent volgaat, gezien het programma met Heideroosjes, De Dijk en Racoon.

Meer columns van Piet van Vugt: