Skip to content

Column Popnieuws: Xinix start met Zuco 103

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 04-09-2009

Het nieuwe seizoen van poppodium Xinix gaat zaterdag 5 september van start met een optreden van het zwoele (maar heel techno) Zuco103. De band maakt een energieke mix van jazz, electronica, Brazilian en dub. In Xinix brengt de band ook de soundsystemset. Zuco 103 bracht in het voorjaar een nieuwe succesvolle cd uit, After the Carnaval. Het zesde album van de band werd opgenomen in Rio de Janeiro. Pica Pau werd onlangs singel van de week bij iTunes. Nog voor de zomer verscheen een variant op de cd: andere muzikanten, zoals Kraak & Smaak en Nobody Beats the Drum maakten speciale mixen van de nummers van de cd. Die cd kreeg als titel Retouched After the Carnaval. De cd bevat ook twee nieuwe Zuco103 nummers. De temperatuur kan in Xinix zaterdag dus aardig oplopen. Zuco103 begint om 22.30 uur. Verdere acts in september: zZz (12/9), The Shavers (19/9), The Squall (XGP, 25/9).

De Lift

De onofficiƫle opening van Xinix is al op vrijdag4 september als er een avond van SLIM in de Lift is. Twee regionale bands vertonen dan hun kunsten. De SLIM in de Lift avond is ook het komend seizoen weer op de eerste vrijdag van de maand. Ditmaal spelen de jonge honden van Hunting the Robot. De muzikanten, die gemiddeld 16 jaar zijn spelen indierock. Trashmetalband Stigma is de tweede band van de avond. De band bestaat tien jaar, maar heeft sinds anderhalf jaar een vaste bezetting. De leden van de band zijn gebrand om er een enthousiast optreden van de te maken. Aanvang 21.30 uur.

Switch

Bassist Arjan Visser heeftin goede harmonie afscheid genomen van zijn band Frozen Flames. Visser richt zich nu op Profuna Ocean. Die band speelt zaterdag 65 september in de Haarhorst in Gorcum. De progmetalband bracht eerder de mini cd Watching the Closing Sky uit. De cd krijgt wereldwijd goede kritieken en airplay. Raadpleeg de website www.profuna-ocean.com voor meer nieuws. In Gorcum spelen met PF de bands A Days Work en Starcatcher onder de noemer Shocking September.

Meer columns van Piet van Vugt: