Skip to content

Column Popnieuws: Osdorp Posse in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 02-04-2009

De oudste Nederhopband van Nederland, The Osdorp Posse doet tijdens hun afscheidstournee ook Xinix aan. Zaterdag 4 april is het gezelschap in Nieuwendijk. Het optreden wordt voorafgegaan door een optreden van Marconizm, een zevenkoppige band uit Eindhoven, die de plaats van Osdorp Posse in kan nemen. De Osdorp Posse werd in 1989 opgericht door Def P., IJsblok en King. Later voegde Seda en DJ Daan zich bij de hiphoppers. Hoewel naar eigen mening de band geboycot werd op de radio, was de band populair in het land, wat resulteerde in de Nationale Popprijs in 1996. Na twintig houden de vijf het voor gezien en is in 2008 een langdurige afscheidstournee gestart, die in september besloten wordt met optredens in De Melkweg in Amsterdam. Ter gelegenheid van het afscheid is de cd “2 Decennia” uitgebracht met oud en nieuw weg. De optredens in Xinix beginnen om 22.00 uur.

Benefiet

Geen Slim in de Lift op de eerste vrijdag van april (de 3e), maar een Benefietconcert voor Roparun team De Buitenbeentjes in Xinix. Het team doet voor de vijfde keer aan de loop Paris-Rotterdam, waarvan de opbrengst (sponsorgelden) voor kankeronderzoek beschikbaar komt. Er zullen vijf bands voor de schappelijke entreeprijs van €.3,50 optreden. La Vida Rock (voorheen Sisters of Melody, maar in een geheel vernieuwde samenstelling) zal om 19.30 uur openen met leuke covers. Vervolgens spelen Kill (dr) Phil (metal, voortgekomen uit de Eethense sensaties Misanthrope en Skalprosit), Untraceable (poprock met funk en symfonisch invloeden), New Pokerface (de enige niet regionale vertegenwoordiger met snelle punk) en Salvador (metal met een teruggekeerde Marco Vlot).

Benederpop (5)

De band Pater Moeskroen startte in 1986. Bij het passeren van de Belgische plaats Moeskroen ontstond de bandnaam, gekoppeld aan een nieuwe biermerk: Pater Moeskroen. Het bier kwam er niet, maar de band ontwikkelde zich wel als een feestmaker bij uitstek. De band is overal toe in staat en stond woensdag nog op de middenstip bij Nederland-Moldavie om vier nummers te spelen. Op 23 mei staat de band op het podium van Benederpop.

Meer columns van Piet van Vugt: