Skip to content

Column Popnieuws: Duveltjesrock: vol zware metalen

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 04-06-2009

Vorig jaar startte Duveltjesrock nog redelijk bescheiden. Ditmaal pakt het festival nogal uit met een lange serie optredens van hoofdzakelijk zware bands op zaterdag 6 en zondag 7 juni. Het festival wordt gehouden in een tent Buiten de Waterpoort in Gorcum. De organisatie is in handen van Stichting Metec, die samenwerkt met OWN Management. Zaterdag spelen vanaf 13.00 uur de volgende bands: Gorecum, Fenris, Moments Gate, Heavy Metal Solarfall, Brandhaard, Chaos, Sodomy & Lust, IZAH, Infestis, Sobek en Stigma. De aanvangstijd van elke band is op het hele uur, dus gewoon even doortellen. Op zondag wordt eveneens gestart om 13.00 uur en dan ziet de speelvorgorde er als volgt uit: El Camaro, Overgrown, Dark Roses, Blend (Winnaar Rockslag), The Manky Nuts en afsluitend Slayensemble (18.15 uur), een Duitse Slayer coverband. Doyle zorgt voor een slotoptreden in cafe Genesis om 21.00 uur. De entree is €.5,-- per dag.

In de Lift

In Xinix spelen vrijdag 5 juni weer twee bands tijdens SLIM in de Lift. Het zij Sugar Sweet, een nieuw grooverock trio met Jelmer Olsman, Rens Ouburg en Robert de Visser en Hellisphear, een rockmetalband uit de buurt van Waalwijk. De band speelde in de finale van de Bandstrijd in De Tavenu. Aanvang 21.30 uur, entree gratis.

Feesttent

In de feesttent in Nieuwendijk speelt zaterdag 6 juni Rowwen Heze, de texmexband uit Limburg. De band stond zondag nog op Pinkpop en zal zaterdag met hun aanstekelijke sound voor een volle tent zorgen en al snel Nieuwendijk in de juiste stemming weten te brengen, aanvang 21.00 uur.

Naar Duitsland

Brandhaard is één van de bands, die spelen op Duveltjesrock. De Werkendamse blackmetalband heeft na Gorinchem nog vier andere optredens vastgelegd: Eindhoven, Gouda, Xinix en in het Duitse Oberhausen. Overigens heeft het er veel van weg dat de Brabantse finale van The Next stage (met Roes en Fenris) op vrijdag 19 juni is. Eerder werd 19 juli aangekondigd. Volgende week duidelijkheid daarover en hoe je aan kaarten komt voor de busreis naar De Effenaar.

Meer columns van Piet van Vugt: