Skip to content

Column Popnieuws: Rockslag houdt derde ronde

Bron: Nieuwsblad Land van Altena

De wintertijd geeft altijd spanning in het Huijs van Breughel in Gorcum. Het is dan vijf weken Rockslag met begin maart 2008 een finale. Twee bandjes plaatsten zich al: KinKobra en Highway 49. zaterdag 8 december gaan opnieuw drie bands het de jury moeilijk maken. Dan komen Purple Oak, Doyle en Dickie & the Subtielloos tegen elkaar uit. De laatste is het chaos punk trio uit de buurt van Leerdam, dat hun passie voor de wielrennerij tot uiting bracht in de ode "Tom Boonen".

Loting

Doyle speelt stoner rock en is een trio met Dyon Bogers (bas) en Joeke Knijft (gitaar), beiden ooit actief in Albion en drummer Frank Randau. Hun motto is "slow, deep, hard". Purple Oak komt uit de Hoeksche waard en speelt up tempo popliedjes. Het Huijs van Breugel gaat om 21.00 uur open, terwijl de eerste band om 22.00 uur speelt. De volgorde wordt door loting bepaald.

Tip van de sluiter

Op diverse websites en in enkeIe concertagenda's wordt langzaam maar zeker het programma bekend van XiniX. Na het startconcert (Voist, Mala Vita, Nobody Beats the Drum) op zaterdag 5 januari zal ieder geval ook de band The Hot Stewards in Xinix spelen. Het internationale glarnrock gezelschap met oud streekgenoot Roger van der Zouwen komt op 19 januari naar Nieuwendijk. In maart staat de popjazz band New Cool Collective op de Xinix planken. XGP (voor en door oudere en jongere jongeren) heeft voor vrijdag 25 januari het weer toerende Claw Boys Claw met de excentrieke Peter te Bas vastgelegd. Het gaat zinderen op de nieuwe lokatie.

Verder

De regionale bands Crashed en Brandhaard treden komend weekend ook op. Crashed speelt met Backspin in De Tavenu in Waalwijk. Crashed speelt symfonische rock. Backspin (melodieus, altematief) won eerder een bandjeswedstrijd in De Tavenu. Brandhaard luistert het Black/Death feest op in het Sliedrechtse Elektra op, samen met Caedre en Profane. Diva Down kondigt aan mogelijk in het voorprograrruna van Di-rect in Het Paard in Den Haag te spelen.

Meer columns van Piet van Vugt: