Skip to content

Column Popnieuws: Herfstfestival start ferm

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 06-11-2008

In XiniX start zaterdag 8 november het SLIM Herfstfestival, dat opnieuw twee avonden duurt. Het festival start op elke avond met twee kersverse bands, die voortgekomen zijn uit workshops, die SLIM in het voorjaar startte met 15-jarigen. Daarnaast bevat het volle programma (er spelen zes bands) nog een gitaarwedstrijd (Gitaarbattle), waarin gitaristen één tegen één de gunst van het publiek proberen te winnen. Opgeven voor de wedstrijd kan via info@slimweb.org.

Jonge honden

Het festival start om 20.00 uur met de band Flash Bang, dat covers speelt van de bands Offspring en Green Day. X-ile komt daarna en hoewel die band ook pas kort bestaat, worden er wel eigen nummers gespeeld. De hardfunk band start om 20.25 uur. Derde band is het naar kunst neigende KREK From the Lowlands, dat elektronische snufjes koppelt aan poëtische teksten (21.00 uur). Untreceable is eigenlijk een afgeslanke voortzetting van het symfonische Crashed. De stijl is daarmee ook aangepast en is veranderd naar rock. De band speelt om 21.45 uur. Na Untreceable is de gitaarwedstrijd, die tot 23.15 uur duurt. Spetterende solo's worden daarin afgewisseld door ingetogen en gedreven gitaarspel. Het publiek heeft het laatste woord. Na de wedstrijd (23.15) speelt de band Stigma, dat na een aantal bezettingswisselingen de draat weer gevonden heeft. Trashmetal is hun muziekstijl. De finale van het festival start om 00.15 uur als de poprockband The Wrong Jeremies op het podium verschijnt. De band was al een keer vier dagen achtereen in een radioprogramma op bezoek en timmert hard aan de weg, getuige hun muzikale aanwezigheid op diverse landelijk bekende podia. Wie aan huis gekluisterd zit, kan het SLIM Herfstfestival meeluisteren via WebRadio SLIM.

In de Lift

Voorafgaand an het SLIM Herfstfestival, is op vrijdag 7 november in Xinix een avond onder de noemer SLIM in de Lift. Ditmaal twee bands uit het zuiden, want zowel Wake als Johnny Stardust komt uit Breda. Het zijn twee trio's, waarvan Wake rock speelt en Johnny Stardust britrock ten gehore brengt. Wake staat als zeer energiek bekend. Johnny Stardust is geselecteerd voor een voorronde van de internationale popwedstrijd, Emergenza, waarvan voorrondes in 013 plaatsvinden. De entree is gratis, aanvang 21.30 uur

Meer columns van Piet van Vugt: