Skip to content

Column Popnieuws: Feest met Pedro Delgados in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 07-04-2009

Het ziet er naar uit, dat het in Xinix zaterdag 9 mei een vrolijke boel gaat worden. De Amsterdamse band The Pedro Delgados is er dan. Het zevenkoppig gezelschap speelt een mix van cajun, country, bluesgras en rock ’n roll of akoestische instrumenten. De samenstelling van de band staat nooit tevoren vast, maar duidelijk is, dat de Zuid Amerikaanse getinte muziek vol zit met accordeonklanken, wasbord, banjo en gitaar en veel samenzang. De muziek werk zeer aanstekelijk en wie niet in de stemming is, komt dat vanzelf. The Pedro Delgados bracht ene jaar geleden na twee EP’s een eerste cd uit: Do Like That. De optreden begint om 22.30. uur.

Benefiet

Xinix heeft vrijdag 8 mei opnieuw een benefiet concert. De Nieuwendijkse World Servants groep (gaat komende zomer werken aan ontwikkelingprojecten), laat dan de bands La Vida Rock (plaatselijke poprock), Delete en Roes! (energiek Nederlandstalig duo, dat onlangs de voorronde in Xinix van The Next Stage won) optreden. Het gevarieerde programma wordt mogelijk nog aangevuld met een vierde band. Aanvang 20.30 uur.

Prijzen

Diva Down is weer een ronde verder in The Next Stage. Met overmacht werd in Watt, Rotterdam de tweede ronde gewonnen. Dubio redde het in diezelfde tweede ronde niet. Diva Down gaat nu naar de provinciale finale in Het Paard, Den Haag (28/5). Een week eerder spelen Roes!, Fenris en Frozen Flames in de Brabantse finale in de Effenaar, Eindhoven. Hoewel de LiveXS site nog wat achter is, meldt The FawakaBrothers zelf, dat de band uitgekozen is tot één van de LocalOnly Bands 2009. Dat brengt flink wat optredens met zich mee (later meer).

Benederpop (9)

De speelvolgorde van Benederpop (23 mei in Almkerk) is bekendgemaakt. Vanaf een ongeveer 13.00 uur wordt er als volgt opgetreden: WC Experience (om gelijk het dak er af te spelen en de stemming er in te brengen), Beef & The Special Request Horns, De Kast, Heideroosjes, Voicst, Racoon, De Dijk en om sfeervol af te sluiten Pater Moeskroen. De kaartverkoop gaat voorspoedig, maar er is nog plaats. En eh, altijd droog, want het is in een tent.

Meer columns van Piet van Vugt: