Skip to content

Column Popnieuws: AC/DC coverband in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 08-01-2009

Poppodium Xinix heeft zaterdag 10 januari een optreden van Action in D/C op het programma staan. Action in D/C is een AC/DC coverband. De band opereert al twintig jaar als AC/DC coverband en dat betekent, dat de twee uur durende show vol zit met perfect gespeelde pure, ruwe en zwetende rock. Naast de bekende songs van AC/Dc heeft Action in DC ook een aantal nummers op het programma staan, die AC/DC zelf nooit live gespeeld heeft. Het repertoire wordt verder aangevuld met nummer van de nieuwe AC/DC zanger Brian Johnson, die de overleden Bon Scott verving. Action in D/C is bezig met een afscheidstour, nadat vorig jaar het 20 jarig bestaan gevierd werd. Voor dit jaar staan inmiddels al meer dan twintig optredens gepland met als hoogtepunt Zwarte Cross in juli. Het optreden begint om 22.30 uur.

Benederpop

Als je vuurwerk wil zien moet je zaterdag 23 mei vrijhouden. De Soos in Almkerk organiseert dan Benederpop 2009 ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van De Soos. Het programma bevatte al grote namen als De Dijk, Leaf, WC Experience en Beef. Daaraan zijn nog enkele niet de minste bands aan toegevoegd: Pater Moeskroen, Voicst, De Kast en De Heideroosjes. Het lijkt er op, dat met deze toevoeging het programma compleet is. Gezien de acht publiekstrekkers kan de tent niet groot genoeg zijn. Binnenkort volgt meer info over locatie en voorverkoop. Wie alvast wat in de jubileum sfeer wil komen, kan zaterdag 10 januari terecht in De Soos voor een live concert. Dan speelt de Rolling Stones coverband De Stolling Rones. De Soos gaat open om 21.00 uur.

Herdenking

In Gorcum is zaterdag 10 januari een herdenking van de schietpartij negen jaar geleden, waarbij twee meisjes de dood vonden. Na een bijeenkomst Centrum De Toren bij De Grote Kerk, ´s middags, is er de avonduren muziek in Het Huijs van Breughel. Dan treden ondermeer de bands Back in Town en de Gadget Bluesband op. De organisatie koos, in overleg met nabestaanden, voor muziek, omdat via muziek gevoelens van verdriet, boosheid en hoop voor nu en de toekomst geuit kunnen worden.