Skip to content

Column Popnieuws: Meidenavond in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 08-05-2008

Tijdens de All Girls Punk Night, zaterdag10 mei in Xinix, staan de meiden centraal. Er zullen twee bands optreden met louter vrouwelijke muzikanten. The Cuties trapt om 22.00 uur af met vrolijke, ongedwongen popsongs, die volgens de band een typisch meidentintje hebben. Na de start van de band rees de ster van The Cuties als vanzelf. De band werd opgepikt door een indie label en begin dit jaar verscheen de eerste cd Ah Ah Aah, die in GB en Japan verkrijgbaar is. Daarnaast speelt de band een paar keer in het voorprogramma van Claw Boys Claw. De twee band komt uit Engeland: We Rock Like Girls Don't. Het trio pakt het allemaal wat steviger aan en verklaart beïnvloed te zijn door ondermeer The Pixies, Nirvana, Led Zeppelin en The White Stripes en te klinken als The Breeders met wat toegevoegde punk. De band is voor een eenmalig optreden in Nederlanden en speelde al in het voorprogramma van The Killers. De debuut cd Violence verschijnt in september.

Lift

Een dag eerder, vrijdag 9 mei, stappen regionale muzikanten weer in de Lift om uit de oefenruimten naar het podium van Xinix te gaan. New Par brengt een afwisselende show met invloeden van rap, rock en metal. Op het SLIM Herfstfestival heeft de band laten zien te staan als een huis. Heel anders, meer britpop gericht, is Dubio, dat met het winnen van de Rockslag bij Gorcum zich definitief in de kijker gespeelde heeft. De entree bij SLIM in de Lift is gratis, aanvang 21.30 uur.

Aanpakken

The FawakaBrothers heeft de eerste EP uit: De Perfecte Dag met daarop vier nummers. Vrijdag 10 mei staat de band in W2 in Den Bosch tijdens de Clubtour met Vankatoen. Net als vorig jaar in Xinix maakt Vankatoen uit alle voorprogramma's een keus, welke bands mee mogen spelen tijdens het afsluitende optreden van de tour, ditmaal in de Melkweg in Amsterdam. In elk geval is W2 een perfecte plaats om de nieuwe EP te promoten.

Meer columns van Piet van Vugt: