Skip to content

Column Popnieuws: Druk weekeinde op de podia

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 09-10-2008

Wie van muziek houdt, hoeft zich vrijdag en zaterdag niet te vervelen. Het wordt opsplitsen of keuzes maken, om alles te kunnen zien. Op vrijdag 10 oktober is in Xinix weer Roots Cafe. Ditmaal spelen daar Remmelt, Muus en Femke, een Haags trio, dat door de zangharmonieën sterk doet denken aan Crosby, Stills, Nash & Young. De heren Remmelt en Muus zijn al jaren actief in de muziek en kregen in 2002 ondersteuning van Femke Japing. Gedrieën werden enkele goed ontvangen cd’s uitgebracht. In de film Johan is een deel van de song I Feel te horen. Aanvang 21.00 uur.

Duveltjesrock

Er is op vrijdag 10 oktober ook een festival: Duveltjesrock, in het kader van festiviteiten rond het verhaal De vloek van Duveltjeskracht. Het festival is in een tent Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Op het festival spelen New Par, Dubio, Killah Krop, Poeha & TomTom, Chaos, Doyle, SamSneak en anderen. De aanvang is 19.00 uur. Toegang gratis. Ook op zaterdag 11 en zondag 12 oktober zijn er activiteiten in de stad.

Poetische rock

Poppodium XiniX in Nieuwendijk heeft zaterdag 11 oktober twee bands op de planken staan. De bands Anderson (een duo) en Brown Feather Sparrow (een trio) hebben naast de nodige bekendheid in Nederland ook een internationale uitstraling. Eind november vertrekken beide bands voor een trip naar Zweden. Anderson maakt songs, die met een duidelijk elektronisch sausje overgoten zijn en waarop gedanst kan worden. Brown Feather Sparrow draait om zangeres Lydia Wever. Die band kan grote podia en huiskamers aan. De band is bovendien in staat met poëtisch getinte songs de aandacht van het publiek vast te houden. Aanvang 22.00 uur.

En dan is er ook nog de grote Ridols finale in de Nieuwe Doelen in Gorinchem op zaterdag 11 oktober. De zangwedstrijd, waarvoor audities in Xinix gehouden werden kent veel deelnemers uit onze streek. Uit de popwereld is Levina Hartman bekend, die de vocalen deed van de JJBluesband. Ook in Gorcum is een concert van de Eelco Gelling Band. De bluescoryfee speelt genoemde dag in De Haarhorst, voorprogramma YTC Tripple Deuce. Aanvang 21.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: