Skip to content

Column Popnieuws: Rockslag finale in Gorcum

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 09-04-2009

In het Huijs van Breughel wordt zaterdag 11 april de finale van de twaalfde editie van De Rockslag bij Gorcum gehouden. De altijd populaire wedstrijd heeft ditmaal maar vier bands in de eindstrijd staan, omdat één voorronde uitviel. Blend, Refection, Profuna Ocean en n3rSe zullen het de jury weer moeilijk gaan maken. Bands vergelijken en rangschikken blijkt altijd moeilijker te zijn dan je denk. De winnaar wint studiotijd en mag spelen op het Wantij Popfestival en Duveltjesrock. De eerste band speelt om 21.00 uur, terwijl de volgorde van de bands op de avond zelf bekendgemaakt wordt. Duveltjesrock is een heftig festival dat in op 6 en 7 juni in Gorcum plaatsvindt. Het festival beleefde vorige jaar zijn eerste editie. Ditmaal is het dus tweedaags en er zullen vooral “zware” bands optreden. Het festvial komt voort uit de maandelijkse Metalfriday in cafe Genesis.

Paulusma in Xinix

Poppodium Xinix heeft zaterdag 11 april Jelle Paulusma en zijn band dop het podium staan. Paulusma nam in 2004 afscheid van zijn band Daryl Ann. Hij ging aanvankelijk alleen verder en maakte de solo cd Here We Are. In november 2008 kwam zijn tweede cd uit onder de titel iRECORD. Muziekkenners zijn lovend over het album, dat een mix is tussen singer-songwriterpop, Westcoastpop en neo-psychedelica. Het wordt ook een kruising genoemd van de sound van Beach Boys en Pink Ployd pop, oude namen, die inmiddels weer heel populair zijn. Tijdens het optreden in Xinix wordt de zanger begeleidt door een zeskoppige band. Naast zijn solo project is Paulusma ook actief in de electropop act Clashing Egos. Het optreden in Xinix begint om 22.30 uur.

Benederpop (6)

Er zijn al veel kaarten verkocht voor Benederpop. De helft is weg, (2500 dus?) zo meldt de organisatie. Benederpop mag nu al het grootste betaalde evenement ooit in onze streek genoemd worden. Popfestivals in Nieuwendijk trokken namelijk nooit meer dan 800 bezoekers. Verder organiseerde Skunk uit Wijk & Aalburg ooit een popfestival, dat te weinig toeschouwers trok, maar wel veel commentaar kreeg over geluidsoverlast. In den Duyl kan het geluid alle kanten op. Ook wordt popmuziek breder geaccepteerd.

Meer columns van Piet van Vugt: