Skip to content

Column Popnieuws: Website trekt de aandacht

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 09-07-2009

Als je als muzikant de aandacht op je wilt vestigen, is een website het mooiste instrument. Dertig jaar terug moest je je profileren met advertenties in muziekbladen of met het uitbrengen van een single, allemaal dure publiciteitsvormen. Drie regionale bands hebben hun sites opgefrist, want ook dat hoort er bij. Een website die drie jaar oud is en weinig vers nieuws bevat, trekt geen bezoekers meer. The FawakaBrothers hebben gekozen voor een eenvoudige uitstraling met wat eenvoudige tekeningen en naar het lijkt handgeschreven tekst. De hiphoppers blijven wat optredens betreft een beetje hangen, hoewel voor de zomer de band uitgekozen werd in een wedstrijd van popblad LiveXS. De uitverkiezing zou leiden tot een acceptabele serie optredens. Wel biedt de band de mogelijkheid om via de website om T-shirts te bestellen. Als je klikt bemerkt je dat er aan dit onderdeel nog keihard gewerkt wordt… Eerst maar muziekmaken dan. Ook Angel In A Box, de punkrockers met als basis Andel hebben de website vernieuwd. In frisse kleuren en met ferme letters wordt de aandacht getrokken van de bezoeker. De band werkt aan een nieuwe demo. Er zit een leuk geintje op de site als je op “links” klikt.

Kill dr Phil

De metalmannen van Kill Dr Phil speelden pas twee keer, maar de band heeft wel een fraaie website met veel verhalen. Inmiddels heeft Jacowar Schreuders de band verlaten. Marleen van Loon (toetsen, zang, gitaar) sloot zich aan, maar nam daarbij afscheid van La Vida Rock. Kill dr Phil heeft ook geen tabje voor de komende optredens. Misschien heeft optreden geen prioriteit… (of toch wel?).

Speakerbeats

Het is niet gebruikelijk om mechanische muziek aan te kondigen, maar het initiatief Speakerbeats, dat vrijdag 10 juli bij de Put in Almkerk plaatsvindt is iets nieuws in onze regio. Speakerbeats is een muziekfeest, waarbij minimal, techno, progressive en tranceplaten worden gedraaid lokale dj’s: Kruimeldief, Alessandro Diga, Athos en Pleasure Seeker. Het feest heeft geen vast aanvangstijdstip op vrijdag, maar begint langzaam en duurt tot zaterdagochtend. Een eerdere Speakerbeats was in De Kwinter in Werkendam.

Meer columns van Piet van Vugt: