Skip to content

Column Popnieuws: Matik brengt dance in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 11-06-2009

Het Amsterdamse gezelschap Matik (in het verleden winnaar Grote Prijs van Nederland en Amsterdamse Popprijs) speelt zaterdag 13 juni in Xinix. De band wordt ingedeeld bij dancebands en brengt hun sound fris en aanstekelijk. Naast de gebruikelijke instrumenten, gebruikt Matik ook een serie knopjes en schuifjes om de nummers compleet te maken. Begin mei werd de eerste (titelloze) cd uitgebracht. De nummers zijn te beluisteren via de website van de band (www.matik.nl). De vijf bandleden speelden al op de grote dancefeesten Mystery Land en Dance Valley. Het nummer Dance it Off werd door Heineken al gebruikt voor een commercial. Het optreden in Xinix begint om 22.30 uur.

Benefiet

Xinix stelt de ruimte regelmatig beschikbaar voor sociale initiatieven. Vrijdag 12 juni staan er vier bands op het podium voor een benefietoptreden ten behoeve van Bobbi Bear, een organisatie die zich inzet voor misbruikte meisjes in ontwikkelingslanden. De Nieuwendijkse Debbie Monshouwer is de initiatiefneemster. Zowel Xinix als de vier bands werken belangeloos mee. Vanaf 20.30 uur treden de band in de volgende volgorde op: Part2 (rockcovers), Roes (Nederlandstalig poprockduo), The Young Stage Band (16 koppig, bigband, rockcovers) en De Teerkamer Huisband (rockcovers).

Uitgespeeld

Het is Diva Down niet gelukt door te dringen tot de landelijke finale van The Next Stage, een wedstrijd voor popbands. De powerrockband werd anderhalve week terug In Den Haag tiende in de Zuid Hollandse finale met twaalf bands. Hoewel de band buiten de ereprijzen viel, leverde deelname wel mooi drie optredens op, onder mooie omstandigheden in forse zalen (Exit en Waterfront in Rotterdam en Paard in Den Haag.

Zanger(es) gezocht

De band Bleeding Tears zocht aanvankelijk een extra zanger naast zangeres Annette Krijgsman. Inmiddels is het probleem ernstiger geworden, omdat de zangeres de band om persoonlijke redenen verlaten heeft. Bleeding Tears is dus nu serieus op zoek naar een nieuwe frontman/vrouw. De band speelt heavy rock. De band is nog in opbouw en heeft nog weinig opgetreden. De leden komen ondermeer uit Nieuwendijk en uit de buurt van Raamsdonksveer. Nadere info via de website van de band www.bleedingtears.nl.

Meer columns van Piet van Vugt: