Skip to content

Column Popnieuws: Go Straight in Teerkamer

Bron: Nieuwsblad Land van Altena

De Stichting Iivepodia is actief bezig in Schenkerij De Teerkamer in Woudrichem. De Teerkamer contracteerde overigens voorheen regelmatig grootheden uit de blueswereld, maar deed een stapje terug. Met behulp van de Teerkamer Huisband werd eerst gestart met sessie avonden, waarin rockcovers gespeeld werden. Livepodia heeft die vorm opgekrikt met het regelmatig uitnodigen van een gastgezelschap. Zaterdag 15 december is dat Go Straight. De band komt uit Hardinxveld en speelt covers uit de Top 100 (Vandikhout, Robbie Williams, Toto). In de band zit zangeres Gonni, die onlangs nog doordrong tot de finales van de regionale zangwedstrijd Ridols. Naast Go Straight treedt ook de Huisband op. De optredens starten vanaf 21.00 uur, de entree is gratis. De sessies komen maandelijks terug.

Voortvarend

Met de band Diva Down gaat het erg goed. Het kwartet bestaat vrij kort, maar heeft door eigen inzet en veel podia benaderen een hele reeks van optredens weten te realiseren. Inmiddels is er aI veel gespeeld, maar in de komende twee maanden staat de band nog zeker acht keer op het podium. Meestal is dat samen met KinKobra, een Gorcumse band, die de eerste voorronde van de Rockslag won. Diva Down is de komende tijd ondermeer te zien in Wateringen, Geertruidenberg (met Crashed en Backyard), Woerden, Dordrecht (2x) en Amsterdam. Daamaast staan er nog twee lokale radioprogramma's gepland. Zaterdag 19 januari speelt Diva Down in het nieuwe XiniX als voorprogramma van The Hot Stewards. Deelname aan de Rockslag leverde voor Diva Down geen ereprijs op. Maar ook hier geldt: spelen is belangrijker dan winnen.

Verder

Ook Backyard Speelt regelmatig. Daamaast heeft de band twee filmpjes met acoustische uitvoeringen van True Colors en Keep Going On op YouTube gezet. Daarin zijn toetsenist Tim Ouburg (ditmaal op gitaar) en zangeres Laura Douma te zien. Verder speelt de band in de vierde ronde van de Rockslag bij Gorcum op 12 januari en ontmoet dan in ieder geval de skaband The Skaranoids. Dat wordt weer een moeilijke avond voor de jury, ongeacht wie de derde deelnemer is.

Meer columns van Piet van Vugt: