Skip to content

Column Popnieuws: Regionale muziek op Rockslag CD

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 14-01-2009

Het Huijs van Breughel in Gorinchem is zaterdag 17 januari het toneel voor de presentatie van de nieuwe Rockslag CD. De Rockslag bij Gorcum is een wedstrijd voor popbands. Gebruikelijk was om jaarlijks een compilatie CD uit te brengen. Door diverse omstandigheden beslaat de nieuwe schijf ditmaal vier jaargangen. Op de CD veel bands, die hun standplaats in onze streek hebben: Fawaka Brothers, Frozen Flames, Dubio, Doyle en Highway49. Van de andere gezelschappen (Off Balance, X-Tinxtion, Easy, Red Shaped, New Par, Stigma, Kinkobra) oefen(d)en er aantal in de oefenruimten van Xinix. Ed Sterk heeft van de diverse stijlen een compleet klinkende cd gemaakt. De presentatie van de cd wordt opgeluisterd met optredens van Dubio, New Par en Stigma (volgorde onder voorbehoud). De eerste band speelt om 22.00 uur. Entree drie euro.

Emocore in XiniX

Oud Sleeuwijker Roger van der Zouwen staat zaterdag 17 januari op het Xinix podium met zijn band San Andreas. De band speelt emo-core en geeft in de biografie aan, dat het de Nederlandse band is, die de langste toernee door Engeland maakte (21 optredens in 2005). Later was de band opnieuw in Engeland, maar vloog ook voor een trip naar de VS. Momenteel is een serie optredens gepland, die te maken hebben met het uitbrengen van een nieuwe cd: Man or Monster. Zanger Stephan Sopo imponeert binnen de band. Hij wisselt zware grunts af met felle screams en laat in sommige nummers ook horen dat hij heel clean kan zingen. 3Voor12Tilburg meldde dat er fysiek veel actie is op het podium. Het optreden begint om 22.30 uur.

Diva Down

Met een optreden in de tweede ronde van The Next Stage in april in het vooruitzicht nam Diva Down toch afscheid van zanger Mitchell. Onderling was wat wrijving en gezien plannen om een complete cd op te gaan nemen in 2009, werden de contacten verbroken. De band is naarstig op zoek naar een nieuwe zanger of zangeres, die dus flink moet aanpoten. Diva Down lijfde enige tijd terug wel Niels Kant (ex Another Lost Message) in als tweede gitarist.

Meer columns van Piet van Vugt: