Skip to content

Column Popnieuws: Punk met strakke gitaren in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 14-04-2009

De band De Supermannen en de band The Apers spelen zaterdag 16 mei in poppodium Xinix in Nieuwendijk. Eerstgenoemde band manifesteert zich met strakke gitaarrock, die voorzien is van Nederlandstalige teksten. De leden van de band waren actief met diverse grote Nederlandse artiesten. The Apers is de punk rockband uit Rotterdam, die al twee keer eerder in Xinix was. Hun aanpak is evenals die van eerstgenoemde band, heel direct. In juni verschijnt een nieuw album (het zesde) tijdens een trip van de band naar de VS. Voorafgaand aan het optreden in Xinix was de band, die mook al op Lowlands speelde voor een tour in Oostenrijk. De band zegt beïnvloed te zijn door the Ramones. Gelukkig dat de plafondplaten in Xinix vastzitten! Aanvang van de concerten 22.00 uur.

Livepodia stopt in Teerkamer

Woudrichem-De stichting Livepodia, die maandelijks muziekoptredens opganiseert in De Teerkamer in Woudrichem heeft de samenwerking met De Teerkamer beëindigd. Het geplande optreden van 30 mei gaat hierdoor niet meer door. Op de georganiseerde avonden trad de TeerkamerHuisband op met diverse gasten. LivePodia is nu op zoek naar een alternatief podium. Onder de huidige naam zal de TeerkamerHuisband nog drie keer optreden: tijdens een Nederpopavond in Nieuwendijk (3/6), een Benefietconcert in Xinix (12/6) en een Nederpopavond in Genderen (28/8). Na het laatstgenoemde optreden krijgt de band een andere naam, maar blijft actief.

Heavy

Wie de donkere kleding van de muzikanten mist op Benederpop moet naar Duveltjesrock in Gorcum op 6 en 7 juni. In een tent Buiten de Waterpoort spelen nagenoeg allemaal zware jongens, zoals Fenris, Chaos, Brandhaard, Sobek en Stigma. Vooral regionale bands, maar ook Slayerensemble, een Duitse Slayer cover band.

Benederpop (10)

Nog altijd gaat de kaartverkoop voor Benederpop door. Deze week wordt overigens wel de internetverkoop gestopt, omdat de kaarten anders niet meer op tijd bij de kopers kunnen zijn. Hoewel de belangstelling groot is, lijkt het of er nog veel afwachtenden zijn, die zich afvragen of het weer wel goed zal zijn (!) en of vrienden ook gaan. Die besluitelozen missen straks de voorverkoopkorting of het hele festival. Morgen, vrijdag 15 mei wordt gestart met het klaarmaken van het terrein.

Meer columns van Piet van Vugt: