Skip to content

Column Popnieuws: Aux Raus vervangt zZz in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 16-04-2009

Dit is een andere Popnieuws, dan in Nieuwsblad Land van Altena staat. Het geplande optreden op 18 april van zZz, gaat namelijk niet door vanwege een beenbreuk van de drummer. Aux Raus is de vervanger. Deze band is eveneens een tweemansformatie, niet op drums en orgel, maar met gitaren en knopjes. Aux Raus brengt een wervelende psychedelische, punkgetinte show. De leden van de band wonen in Amsterdam, maar volgden een opleiding aan de St. Joost (kunst) in Breda. Fantasierijke mannen dus, die zich ontwikkelden tijdens de Rauwavonden bij Joost van Bellen (eerder in Xinix). Het optreden start om 22.30 uur. Het optreden van zZz zal op een later tijdstip terug gaan keren, zo is te hopen, want evenals Aux Raus is zZz vernieuwend. Laat je vast warm maken met de aankondiging, die in de oorspronkelijke Popnieuws stond: zZz maakt een mix van psychedelica, rock ’n roll en surf en brengt duidelijk de tachtiger jaren weer terug. Het geluid wordt vergeleken met The Doors (door de stem van de zanger) en de Jon Spencer Blues Explosion. Ook het geluid van het obscure Delftse The Div is enigszins terug te horen. Het duo begon in 2000 te experimenteren in een garagebox. De sound wordt snel opgepikt door muziekfanaten en al gauw is Ecstacy de soundtrack voor de film Phileine zegt sorry,terwijl het in 2007 door het Japanse mayonaisemerk QP Mayo voor een commercial wordt gebruikt. zZz trad toen al op op diverse festivals (Glastonbury, Lowlands, Dour) en toerde door de VS.

Live podia Woudrichem

De Teerkamer Huisband speelt zaterdag 18 april met Highway49 in De Teerkamer inWoudrichem. De THB brengt een repertoire met covers. Highway49 speelt altijd stevige rock en rhytm ’n blues. Dat was onlangs te horen op het SLIM Herfstfestival in Xinix en op hun mini cd, die in november uitkwam. Op 6 mei staat Highway 49 op Emergenza in 013, Tilburg.

Benederpop (7)

De nederreggaeband Beef speelt op Benederpop (23 mei) in Almkerk met de Special Request Horns om de reggae beat een nog mooier neer te zetten. Beef bracht in januari een nieuwe single uit, 'Straight Through The Roof', afkomstig van de cd The Original. Beef staat al vroeg in het programma, want ’s avonds is er nog een optreden in Het Patronaat in Haarlem. Wie voor wil proeven moet 6 mei naar het Parkfeest in Oosterhout.

Meer columns van Piet van Vugt: