Skip to content

Column Popnieuws: Volop muzikale beweging

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 16-07-2009

Het mag dan wel vakantietijd zijn, maar de regionale muzikanten timmeren volop aan de weg. Voormalig Stunnd en Liberty Valance zanger Erik Korsman heeft een nieuwe band: The Brave. De band speelt rauwe garagerock en in de band spelen naast Korsman een drietal oude bekenden: Barry de Kooter (ex A Scream From the Heart, Mission Briefing, drums), Boet Branderhorst (ook ex A Scream From the Heart en FawakaBrothers, gitaar) en Peter Rademaker (ex Stunnd en Liberty Valance, bas). Een eerste demo EP werd opgenomen bij Erik Sterk in Gorcum. De drie nummers (Take You Out, Birty Mouth en Electric Fortune) daarvan zijn te beluisteren via myspace.com/thebravenl. Ze zullen binnenkort gratis te downloaden zijn. Na de zomer gaat de band optreden. Gitarist Boet Branderhorst zal dan de agenda serieus in de hand moeten houden, want zijn andere band, FawakaBrothers heeft ook grote plannen (volgende week meer daarover).

SLIM CD

Popkollektief SLIM bracht verlaat een CD met opname uit 2008 uit, als vervolg op een jarenlange serie. Omdat er veel muziek aangeboden werd is ditmaal gekozen voor MP3. Dat heeft als voordeel, dat er veel meer muziek op de CD kan (er staat nu 2 uur muziek op). Nadeel is dat de CD niet gedraaid kan worden in een reguliere CD speler. Het bewaardokument is uitgebracht in een oplage van 100 exemplaren. Onder de 22 nummer ook het hierboven genoemde The Brave (Take You Out), naast ondermeer Frozen Flames, Highway49, Jackman’s Blues, Infestis en Untraceable. De Cd kost €.5,-- en is ondermeer verkrijgbaar via de beheerder van de Xinix oefenruimten.

Motortreffen

Harley Davidson Club Almkerk houdt zaterdag 18 juli weer het jaarlijkse Poldertreffen aan de Provinciale Weg Noord in de buurt van Buchner Transport in Almkerk. Naast ontmoeting van motorliefhebbers is en het bewonderen van elkaars voertuig, is er natuurlijk ook muziek: The Niple Twisters, The Ditch Divers, Poison Ivy en Indigo. De bijeenkomst begint om 14.00 uur. Bezoekers van ver(der) wordt aangeraden te overnachten, zeker als er goed gebruik gemaakt is van de biertap.

Meer columns van Piet van Vugt: