Skip to content

Column Popnieuws: Busreis naar finale TNS

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 18-06-2009

Fenris en Roes spelen vrijdag 19 juni in de finale van The Next Stage, een wedstrijd voor popbands. Via twee voorronden wisten de bands uit Almkerk en Nieuwendijk door te dringen tot de eindstrijd. In De Effenaar in Eindhoven treffen Fenris en Roes provinciale tegenstanders, die mogelijk in een eerdere voorronde ontmoet werden. Omdat enthousiast publiek bij een optreden stimulerend werkt, laten de bands, net als naar de halve finale een bus rijden naar Eindhoven. Opgeven kan via Gilbert de Rooij, 06-50954173. De buskaarten kosten €.22,-- en dat is inclusief de entree. Fenris maakt blackmetal vikingrock. Roes pakt het wat rustiger aan met Nederlandstalige poprock. De winnaar van de Brabantse finale (ditmaal in de grote zaal van De Effenaar) plaatst zich voor een grote The Next Stage Finale, die met Belgische deelname in Antwerpen wordt gehouden.

Folkpunk in Xinix

Circle J speelt zaterdag 20 juni folkpunk in Xinix. De band ontstond in 1998 als punktrio en bracht de drie akkoordenmuziek in alle kroegen en gehuchten. Ge├»nspireerd door Floggin Molly maakte de band in 2002 een ommezwaai en werd het folkelement ingevoegd, middels een bouzoukispeler, banjospeler en fluitiste. Het gevolg was een band, die een uiterst gezellig programma neerzet, met hoog meezinggehalte, waar het plezier bij optredens van afstraalt. Donkere teksten refereren nog aan de oude punktijd. Bekroning van de koerswijziging volgde, toen de band uitgenodigd werd om bij een Europese toernee van The Levellers in het voorprogramma te spelen. Veel andere buitenlandse optredens volgden. Getuige de video’s van de band, die op You Tube staan, is elk optreden een feest. Aanvang 22.30 uur.

Cd presentatie

De band Sideways presenteert zondag 21 juni hun CD Fate in Xinix. Het is de tweede release van de band, die symfonische muziek maakt. Sideways heeft gekozen voor Xinix, omdat de band al lange tijd bij SLIM en nu bij Xinix repeteert. In het voorprogramma speelt de metalband Kill dr Phil. Kill Dr. Phil stamt uit Eethen en ontstond een jaar terug uit de resten van Mysanthrope, Skalprosit en Airplay. Aanvang optredens 14.30 uur

Meer columns van Piet van Vugt: