Skip to content

Column Popnieuws: Geen carnaval in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 19-02-2009

Zoals gebruikelijk is poppodium Xinix wars van carnaval. Voor de niet-carnavalvierders een uitstekend initiatief, want het Xinix programma ziet er uit alsof het podium in het hoge noorden staat. Vrijdag 20 februari stand-up comedy met Comedy Explosion en zaterdag 21 februari de traditionele Singersongwriterwedstrijd. De Nieuwendijkse wedstrijd laat in de regel uitsluitend regionale deelnemers zien, hoewel de inschrijving voor iedereen openstaat. Ook ditmaal zal het maximaal aantal deelnemers een optreden van ongeveer een kwartier gaan verzorgen. Onder de deelnemers gezichten, die zich al in een eerdere editie in Xinix lieten zien, zoals Djolien Broekhuizen, Annemieke van den Tol, Sharon Quak en de broers Tim en Rens Ouburg, die overigens afzonderlijk optreden. Er zijn twee prijzen te verdienen: ene vakjuryprijs en een publieksprijs. De winnaar van laatstgenoemde prijs wordt via een ludiek systeem bepaald. De winnaar van de vakjuryprijs wint bovendien een optreden in het voorprogramma van Hans Hanneman & The Lone Riders, een XGP avond in Xinix op 22 mei. De wedstrijd start stipt om 21.00 uur.

Vers bloed

De regionale popscene is weer een band rijker. Sinds kort opereert Lords of All Creations, een trio dat grooverock maakt. In de band zitten drie muzikanten, die in eerdere (of nog) ook in andere bands (Dubio, Backyard, Another Lost Message) opereerden, maar in deze formatie wel andere instrumenten bespelen. Lords of All Creations bestaat uit Robert de Visser (drums), Jelmer Olsman (zang, gitaar) en Rens Ouburg (bas , zang). De band startte in oktober 2008 en treedt binnenkort op in Spijkenisse, Helvoirt en Eindhoven.

Verder

Frozen Flames is één van de deelnemers aan de wedstrijd voor popbands, The Next Stage, die in maart gedurende drie avonden in Xinix plaatsvindt. De winnaars van de avond (drie van de acht deelnemers) gaan naar een provinciale finale. Frozen Flames. De band speelt rock en metal, overigens wel de meest voorkomende stijlen , in de wedstrijd. Frozen Flames stond ook al gepland voor de 3e voorronde van de Rockslag bij Gorcum, maar de voorronde werd gecancelled. Een nieuwe kans komt.

Meer columns van Piet van Vugt: