Skip to content

Column Popnieuws: XGP gaat naar De Mop

Bron: Nieuwsblad Land van Altena

Het XiniX initiatief XGP is deze maand op een altematieve locatie, her intieme café De Mop aan de Rijksweg in Nieuwendijk. De organisatie van de XGP avonden (in oorsprong gericht op de oude jongere) wilde de maandelijkse avond, ondanks de sluiting van het oude Xinix, doorgang laten vinden om het publiek "vast te houden". Er zullen zaterdag (!) 22 december twee bandjes optreden: Bammie de Beunband en The Humming Birds. De eerste is het enthousiaste gezelschap van Gerd Broekhuizen. De band speelt een set swingende blues. The Hunming Birds tapt uit een ander vaatje en spelt punkblues. Het trio kreeg een lovende recensie in popblad Fret: "volvette gitaarpartijen, krankzinnige drums en uitstekende zang zorgen voor een onbarmhartige geseling voor de gehoororganen, dat aIIes vuig, smerig en afgelebberd". Het kan dus heel wat gaan worden in De Mop. Drummer Erik van Tilburg speelde eerder in The Vibrotones. Zaal open 21.00 uur.

Drie bands in Focus

In Focus Geertruidenberg spelen vrijdag 21 december drie regionale bands. Het is een tryout om af te stemmen of regelmatig bandjes de zuidelijke brug over kunnen voor een optreden. Een van de spelende bands is Crashed (symphorock). De band heeft inmiddels met nieuwe zangeres Charlotte de Groot zijn draai gevonden. Het optreden van Diva Down past goed in de mooie serie optredens die de band geregeld heeft. De band speelt emo-core en wil beroemd worden. Ook Backyard is van de partij. Na de USA trip schroomt de band optredens op kleine podia niet. De poprock wordt van vocalen voorzien door Laura Downa.

Verder

Popkollektief SLIM is een nieuw publiciteitsmedium gestart: webradio. Via een intemetlink op de website van SLIM (www.slirnweb.org) kun je 24 uur rnuziek van regionale bodem beluisteren. De muziek is afkomstig van de jaarlijkseverzamel cd's die SLIM uitbrengt. Het Iigt in de bedoeling ook eerder opgenomen live concerten uit te gaan zenden. Daarnaast gaat SLIM door met live uitzendingen van popconcerten, zoals onlangs het SLIM Herfstfestival, dat luisteraars tot in Australië trok.

Meer columns van Piet van Vugt: