Skip to content

Column Popnieuws: Volle bak op de podia

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 19-03-2009

Geen muziekliefhebber hoeft zich het komend weekeinde te vervelen, want er is veel te doen. En meestal nog een programma met meerdere bands. Het begint allemaal vrijdag 20 maart in Xinix als daar de tweede editie van de bandwedstrijd The Next Stage start. De wedstrijd is bovendien op zaterdag 21 maart. Op de eerste avond spelen er acht bands, op de tweede maar liefst negen, vandaar ook dat er telkens al om 19.30 uur begonnen wordt. Het publiek fungeert als jury en kan per telefoon ter plaatse stemmen op drie bands. Als altijd wordt de band met de meeste stemmen winnaar. Metal maakt ongeveer 50% uit van het aanbod. De volgende bands treden op: Syndrome7, When All Light Dies, Power of Chaos, Carrera, The Smelly Cats, Frozen Flames, Ex Libris, Fervid Chain (allen vr), Beyond Chanity, Sakmi, InHale, Indigo Mind, 5M3, SeemSovBand, Mindtrick, Senator en Silver Myst (za). Het Andelse frozen Flames verdedigt de regionale belangen.

Rockslag

Frozen Flames kan ook zaterdag 21 maart nog aan de bak tijdens de voorronde van De Rockslag bij Gorcum van dit seizoen. Sobek en La Grace zijn de tegenstanders. Aanvang 22.00 uur. Plaats van handeling Huijs van Breughel. In Genderen is het Popspektakel eenmalig nieuw leven ingeblazen. Ook op zaterdag 21 maart spelen D-tail en Part Two. Part Two is een gelouterde band, maar de zes mannen van D-Tail (allen ongeveer 15 jaar) staan aan het begin van hun carriere. De band speelt rockcovers uit zeventiger en tachtiger jaren. Doel van het Popspektakel is een podium te bieden voor nieuw talent. Aanvang 21.00 uur, Dorpshuis.

Benederpop (4)

De band Voicst doet eigenlijk alleen nog maar grote dingen. Op 22 maart staat de band op de Edison Award Show in Rotterdam om daarna even op en neer naar Kopenhagen te reizen. In april speelt de band in Krotatie, Servie en Bosnie. Naast drie grote optredens doet de band tussendoor wat vrachtwagenoptredens. In mei is Voicst te gast op diverse Bevrijdingsfestivals (helikopter?) en op 23 mei komt de band naar Almkerk, Benederpop. Daarna nog Parkfeest in Oosterhout (6/6)

Meer columns van Piet van Vugt: