Skip to content

Column Popnieuws: Doors tribute in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 22-01-2009

De Belgische band The Dogs speelt vrijdag 23 januari een compleet repertoire met songs van de legendarische band The Doors. De vijf muzikanten (The Doors hadden er vier) kruipen compleet in de huid van de band van zanger Jim Morrisson. The Dogs manifesteerde zich al diverse met een ingetogen show, vooral in Belgie, waarbij zanger Jan van Hasselt zich helemaal inleeft. Het optreden van The Dogs past goed in het kader van XGP, dat de avond organiseert. Men wil immers teruggrijpen naar de oudere muzieksoorten. Binnenkort speelt ook de originele bezetting van The New Adventures in Xinix. Vrijdag wordt gestart om 22.30 uur.

Dance goeroe

Joost van Bellen, één van de eerste house/dance dj's van Nederland sluit zaterdag 24 januari een dance avond in Xinix af. Van Bellen startte bijna 25 jaar geleden al met het draaien van, voor die tijd, opmerkelijke muziek in Amsterdamse kraakpanden. Door zijn aanpak (naast dj is hij ook producer) inspireert hij nieuwe muzikanten. Het duo Aux Raus deed bijvoorbeeld veel ervaring op bij de "Rauwavonden" van van Bellen. De avond in Xinix wordt gestart door dj Toine-sur-Toine. Hij wordt gevolgd door de Melomanics. De band, ditmaal ook met draaitafels actief, speelde eerder op het openingsfeest in Xinix, een jaar geleden. Melomanics was ook actief tijdens het slotconcert in het oude Xinix. Tijdens het optreden in Xinix neemt drummer Ben Olgers afscheid van de band. Hij maakte hoogtepunten met de band mee (cd The GreyLight, optredens in Berlijn en Parijs, maar gaat nu zijn eigen weg. Xinix start om 22.00 uur.

Teerkamer

Voor wie dat moderne allemaal te ver gaat, is een optreden van de Teerkamer Huisband, zaterdag 24 januari in De Teerkamer in Woudrichem wellicht een alternatief. Ridols winnares Marloes Bergsma zingt enkele nummers mee met de band, die veelal oudere rockcovers op het repertoire heeft staan. Daarnaast is de Haarsteegse band The Attic te gast. Zangeres Anneloes Dekkers werd onlangs jongere van het jaar van de gemeente Heusden. The Attic speelt covers en eigen werk.

Meer columns van Piet van Vugt: