Skip to content

Column Popnieuws: Het is zover: Benederpop

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 22-05-2009

De vrijwilligers van De Soos in Almkerk hebben er bijna anderhalf jaar aan gewerkt: Benederpop 2009, een popfestival in Almkerk. Zaterdag 23 mei treden acht topbands op in een grote tent aan de Duijlweg. De organisatie heeft aan alle faciliteiten gedacht om er een groot festijn van te maken. De Soos organiseert het festival ter ere van het 40 jarig bestaan van de organisatie en zet een traditie voort. Ook ten tijde van het 25 jarig jubileum werd een Benederpop gehouden. Het programma wordt om 13.00 uur geopend door WC Experience, terwijl daarnaast nog optredenVoicst, Heideroosjes, Racoon, De Dijk, De Kast, Beef en Pater Moeskroen dat het festival afsluit. Voor slecht weer hoeft niemand bang te zijn: het festival wordt gehouden in een tent. Indien voorradig zijn er ook nog kaarten aan de tent verkrijgbaar. Kijk op www.benederpop.nl.

Local only

The FawakaBrothers is door het blad LiveXS tot één van de Local Only’s van 2009 uitgekozen. De drie uitgekozen bands krijgen het komend jaar een keur aan optredens aangeboden. Het begint op Dauwpop in Hellendoorn op Hemelvaartsdag 21 mei en voert ook langs Eurosonic/Noorderslag in januari. Binnenkort meer nieuws.

Country en metal

Xinix heeft komend weekend een vol programma met op vrijdag 22 mei Hans Hanneman & the Lone Riders, een courntryrcok band met de nadruk op rock. In het voorprogramma speelt de winnaar van de Xinix Singersongwriterwedstrijd, Elcarré. Zaterdag 23 mei staat er metal op het programma met Infestis (met voornamelijk regionale muzikanten), Infinity en Sinister. Op beide avonden aanvang 22.00 uur.

Next Stage

Fenris en Roes! (22 mei) en Frozen Flames (23 mei) spelen in De Effenaar in Eindhoven in de semi finale van The Nex Stage, een wedstrijd voor popbands. Fenris laat op 22 mei voor de fans een bus rijden. Kaarten daarvoor zijn verkrijgbaar via de bandleden . Entreekaarten voor de optredens zijn ook verkrijgbaar via de bandleden . Ze kosten €.10,-, zaalprijs €.12,-. De winnaars plaatsen zich voor een finale ronde.

Meer columns van Piet van Vugt: