Skip to content

Column Popnieuws: Zomerfeesten in Gorcum

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 20-08-2009

Je kunt nog net het laatste restje Zomerfeesten in Gorcum meemaken. Kane speelde dinsdag al, maar vanavond (donderdag) zijn Racoon en Miss Montreal nog op de Groenmarkt te bewonderen. De echte pop is dan voorbij (vrijdag o.a. Kraak en Smaak, zaterdag o.a. Lisa en Rachel ne Nick & Simon en zondagmiddag lichte jazz van Wouter Hamel). De optredens in Gorcum zijn geheel gratis te bezoeken.

Frisse start

Xinix opent zaterdag 5 september officieel de deuren weer. In de maand september wordt op de zaterdagavond flink van leer getrokken met optredens van Zuco 103 (5/9), zZZ met Daily Bread (12/9) en The Shavers met Sugar Sweet (19/9). De vier vrijdagavonden zijn ook al gevuld: vrijdag de 4e start SLIM in de Lift met Hunting The Robot (indie) en Stigma (metal). Daarna volgen Infestis, Vergeltung (D) en Gheestenland op een metal avond (11/9), Comedy Explosion (18/9) en XGP met een optreden van het Aalburgse The Squall, dat na een kleine bezettingswijziging een nieuwe start maakt. Pittige Xinix maand dus.

Goede Doel

Ook in Almkerk zijn komend weekend de laatste klanken te horen van het jaarlijkse Zomerfeesten. De slagroom (met WC Experience) is dat ook al op, maar zaterdag kun je nog genieten van het Goede Doel. De band van de Utrechtse zanger Henk Westbroek zal vooral bekend zijn bij de wat oudere bezoeker vanwege zijn hits met Het Goede Doel (Belgie, Nooduitgang en Vriendschap). In het voorprogramma speelt de band Broot met een Herman Brood repertoire en een zanger die gelijkenis vertoont met de Amsterdamse zanger/kunstenaar. Aanvang 20.30 uur.

Nieuwe zanger

De band Bleeding Tears heeft een nieuwe zanger: Dennis van der Wal. Hij vervangt Annette Krijgsman, die om persoonlijke redenen afhaakte. Momenteel werken drummer Paul van der Zouwen, bassist Arie Kieboom en de gitaristen Benjamin Krijgsman en Peter van den Heuvel de kersverse zanger in. Bleeding Tears heeft inmiddels ook een Hyves pagina met drie songs. Er staan nog geen optredens gepland, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met het inwerken van de nieuwe zanger.

Meer columns van Piet van Vugt: