Skip to content

Column Popnieuws: Fawaka's toch aan de slag

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 23-07-2009

De door popblad Live Xs beloofde tour voor de FawakaBrothers gaat er toch echt van komen. Vanwege uitvallen van een sponsor heeft een en ander enige vertraging opgelopen, maar het is de bedoeling dat de band tussen september en april fors aan de bak moet. Op zaterdag 5 september staan er twee optredens gepland: Babypop in Woerden en Valtifest in Amsterdam. Het laatste festival wordt georganiseerd door MTV en dan zit je dicht bij het vuur. In ieder geval spelen ook Aux Raus, Ella Bandita en Melomanics. FawakaBrothers speelt in ieder geval ook op Noorderslag. Noteer de datum: 16 januari (Groningen). De band kondigt voor het najaar een nieuwe EP aan. Die kan goed gebruikt worden om de tour te ondersteunen.

In USA

De band Backyard is enige tijd geleden opgeheven. De leden woonden te ver uit elkaar om als eenheid naar buiten te treden. Het werken met wisselende muzikanten bleek ook geen oplossing te zijn. Toetsenist Tim Ouburg is tot begin augustus in Chicago om een tour te doen met Mike Beck (een coverrepetoire) en Chicago Green (jam-progrockband). Aansluitend is er een andere tour met Jenn Cleary (blues originals) en opnieuw Mike Beck, ditmaal in Denver, Boulder en Rocky Mountains. Het laatste optreden is 22 augustus, ergens in The Grand Canyon. Ouburg keert dan weer terug naar Nederland. Hij treedt veel op met eerdergenoemde Mike Beck, want in het voorjaar was Beck met Ouburg actief in Zwitserland, Italie, Frankrijk en Duitsland. Tim Ouburg was in februari nog actief tijdens de Singersongwriterwedstrijd in Xinix. Hij schuwt de kleinere zaken dus niet.

Zomer/zomer

Alvast vooruitkijken naar donderdag 13 augustus als het eerste optreden van de zomeraktiviteiten een feit is. Dan speelt de WC Experience in de feesttent in Almkerk. Dinsdag 18 augustus speelt Kane op de Groenmarkt in Gorcum met als voorprogramma Blend. Donderdag 20 augustus zijn Miss Montreal en Racoon op hetzelfde openluchtpodium en opnieuw gratis. Popnieuws houdt in verband met het niet verschijnen van de krant drie weken vakantie. Allemaal een goede vakantie gewenst!

Meer columns van Piet van Vugt: