Skip to content

Column Popnieuws: Regio en wereld in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 24-04-2008

Poppodium Xinix heeft voor komend weekeinde twee verschillend gekleurde avonden op het programma staan: één met muziek van dichtbij en één met muziek van ver. Vrijdag 25 april spelen op de XGP avond twee bands met muzikanten uit de streek: 16 Over 9 en The Blokes. De eerste ontwikkelde zich van een coverband (Clapton, Dire Straits) naar een band met een groot gedeelte eigen werk in dezelfde stijl. Muzikanten van 16 Over 9 speelden deels ook al in de regionale bandjes in de zeventiger jaren. Dat is nog meer het geval met The Blokes: een nieuwe naam voor een lekker rockconcept. Drie van de muzikanten zaten ook al in Big Muff, een band, met dezelfde taakopvatting: lekker spelen, lekker rocken, covertje er tussendoor en zeker niet ouderwets, maar toch geen afbreuk doend aan de tachtiger jaren. Henk Scherff, Marco Bruggeman, Fred Beumer en Henk Verhoeven laten met The Blokes zien, dat muziek van alle jaren is. De bands starten om 22.00 uur.

Wereld

De sound op zaterdag 26 april in Xinix is van een heel andere orde. Zuco 103 is live één van meest imponerende bands van Nederland. Het trio met de Braziliaanse zangers Lianne Vieira mixt latin, jazz en dance tot een tot dansen uitnodigende sound. Het optreden in Xinix is het tweede na de presentatie van de nieuwe cd, After the Carnaval. Woensdag werd cd gepresenteerd in de Amsterdamse muziekzaak Fame. Officiele releasedatum is vrijdag 25 april. Zuco 103 is een geliefde band in het buitenland, want na Xinix staan optredens gepland in Belgie, Spanje en Duitsland. Het wordt een zwoele en swingende avond in Xinix. Aanvang 22.00 uur.

Allerlei

In de Bolderik in Sleeuwijk is zaterdag een benefietconcert, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Rockslag winnaar Dubio en de meidenband Gadget werken mee aan dit initiatief. SLIM gaat met drie bandjes zaterdag 21 juni naar de Haarhorst voor SLIM over de Brug. Het optreden valt dan onder de supervisie van Poppodium Haarhorst, dat heelt actief is in de Arkelstad. Het lijkt er op dat Gorcum nu een echte basis voor popmuziek krijgt/heeft.

Meer columns van Piet van Vugt: