Skip to content

Column Popnieuws: Miss Montreal in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 26-02-2009

De band Miss Montreal, geformeerd door zangeres Sanne Hans, speelt zaterdag 28 februari in Xinix. De band startte een klein jaar geleden. Sanne Hans vond medemuzikantenop het conservatorium in Enschede, schreef liedjes en ging optreden. Vanaf de oprichting ging het Miss Montreal voor de wind. De single Just A Flirt vliegt omhoog in de hitlijsten, er volgt een optreden in De Wereld Draait Door en de band staat op Noorderslag. Sanne Hans speelde voorheen in het semi-akoestisch trio Ysis, dat weliswaar wel veel optrad (Oerol, Huntenpop), maar niet doorbrak. Het optreden van de zangers in de Slankie commercial heeft omgetwijfeld bijgedragen aan het succes van Miss Montreal. Het optreden in Xinix begin om 22.30 uur.

Blues en rock

Alvorens in Xinix het zaterdagprogramma te bekijken, zijn ook de optredens op vrijdag 27 februari in het popcentrum de moeite waard. Dan spelen The Few en Goofy & the Regulars, twee bands, die zich serieus richten op blues en rock, maar ook andere muziekstijlen aankunnen. Goofy & the Regulars bracht inmiddels drie cd’s uit, waarvan Flat Lands de laatste is. De muzikanten van G&R zijn fanatieke snowboarders en willen met de cd titel aangeven, dat het in Nederland maar erg vlak is om te snowboarden. Leden van G&R zijn ook actief bij Musicscool. De optredens starten om 21.30 uur. Tijdens de XGP avond van 22 mei met Hans Hannemann & The Lone Riders wordt het voorprogramma verzorgd door Sleeuwijkse Lisette van den Berg, die met gitarist Leon Coolegem zaterdag de singersongwriterwedstrijd in Xinix won.

Benederpop (1)

Tot aan zaterdag 23 mei zal wekelijks aandacht besteed worden aan het grootste popfestival, dat ooit in onze streek heeft plaatsgevonden, Benederpop 2009. De organisatie heeft geprobeerd de programmering van Benederpop 1994 (viering 25 jaar De Soos) te herhalen. Dat is gelukt voor wat betreft Pater Moeskroen, De Kast en De Dijk. De andere bands van destijds bestaan inmiddels niet meer of opereren slechts incidenteel. Zaterdag 28 februari start om 10.00 uur de voorverkoop in De Soos in Almkerk. Vanaf 3 maart zijn de kaarten ook elders verkrijgbaar.

Meer columns van Piet van Vugt: