Skip to content

Het Gorcums Hippiefestival 4 en 5 juli Buiten de Waterpoort, Gorinchem

Het eerste weekend van juli is de derde editie van het gratis openluchtfestival Buiten de Waterpoort in Gorinchem: het Gorcums Hippiefestival! Op het veld aan de rivier De Merwede kun je je weer even in de tijd van Woodstock wanen. Dit jaar, veertig jaar na dat legendarische festival, maken we er een extra bijzonder feest van.

Stadsdichter Ro, host van het festival, roept mensen op om in het kader van de hippiegedachte een gedicht of gedachte te schrijven. Het thema is VRIJHEID. Ro neemt hierin het voortouw en zal als eerste een gedicht op de website plaatsen. Alle gedichten en gedachten zullen we letterlijk met elkaar verbinden tijdens het hippiefestival in de vorm van het langste gedicht ter wereld, geschreven op linten. Kijk op de website voor meer informatie.

Op het hippie-dj-feest in de grote tent zaterdagavond speelt er deze keer ook een band: D'n Doars. Entree voor dat feest kost 5 euro. Dresscode: hippie!

De hippiebazaar is uitgebreid met leuke en toepasselijke kramen en voor kinderen is er dit jaar een springkussen. Uiteraard kun je je ook weer gratis laten schminken.

Hippiebusjes en andere hippievehikels zijn weer welkom om te komen bivakkeren op het veld. Ze kunnen -kosteloos en zonder aankondiging- rondom het veld parkeren en ook overnachten van zaterdag op zondag.

Na het festival gaan we prijzen uitreiken voor de mooiste hippiebus, het hipst geklede hippiekind, het mooiste hippiekoppel en de meest authentieke hippie. Onze fotografen lopen twee dagen rond om iedereen te fotograferen en een aantal Gorcumse winkeliers en horecagelegenheden stellen de prijzen beschikbaar. Hou na het festival de website in de gaten om te kijken of je hebt gewonnen.

Het festival draait natuurlijk om de live muziek. We kunnen genieten van onder meer de muziek van Pink Floyd (Rob de Wit en consorten), Richie Havens (Ron Krop en familie DeLima), Black Sabbath (Twan van Genderen en Doyle) en Neil Young (Lennart van Meegen). Kijk voor het hele programma, een impressie van de voorgaande edities en alle benodigde info op www.hippiefestival.nl.

Hippiefestival 2009