Skip to content

Column Popnieuws: Lademacher speelt in Teerkamer

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 29-01-2009

Oud Wild Romance gitarist Dany Lademacher is zaterdag 31 januari voor een speciaal concert in De Teerkamer in Woudrichem. Hij is er niet met zijn band Paris Dandies maar met de zanger/gitarist van die band, Dirk Vermeij. Vermeij en Lademacher zullen een semi-akoustisch set spelen. Ongetwijfeld zullen er ook nummer van Paris Dandies en Wild Romance op het programma staan. Lademacher speelt als componist van Saturday Night dat nummer ook met Paris Dandies. Bij toeval liepen de twee muzikanten elkaar tegen het lijf. Het optreden in Woudrichem begint om 22.00 uur, entree €.5,--.

Clinic in Xinix

In de vroege avond van vrijdag 30 januari laten de Engelse muzikanten Innes Sibun en Robbie Brian aan belangstellenden handigheidjes op gitaar en drums zien tijdens een clinic in Xinix in Nieuwendijk. Daarnaast beantwoorden de twee, die ondermeer speelden met Robert Plant (Led Zeppelin) en Peter Gabriel (Genesis), vragen van aanwezige muzikanten. De gitaarclinic start om 19.30, die voor drums om 20.30 uur. Op 21.30 uur gaat de zaal open voor het concert dat de muzikanten met hun band geven, vanaf 22.00 uur. Organisatie in samenwerking met Musicscool.

Friese funrock

Een jaar Xinix zonder Pigmeat is geen echt Xinix jaar. Vandaar dat de twee Friezen, die ooit startten met de punkband Kobus Gaat Naar Appelscha (als variant op de bandnaam Frankie Goes To Hollywood), weer naar Nieuwendijk komen. Als er wat te vieren zijn, is het tijd voor Pigmeat met aanstekelijke folkpunk. In maart houdt het duo er mee op en gaat wat anders doen. Het optreden in Nieuwendijk is het meest zuidelijke. Aanvang 22.30 uur.

Haarhorst

Poppodium Haarhorst heeft vrijdag 30 januari een optreden van The Hot Stewards. De uitzonderlijk uitgedoste muzikanten brengen op parodische wijze een wervelend optreden vol met glamrock covers. In de band speelt oud Sleeuwijk Roger van der Zouwen. De band is een graag geziene gast op de festivals en staat dan ook al een aantal keren geboekt. In het voorprogramma speelt de bluesrockband Highway49, die ook min of meer een thuiswedstrijd speelt. Aanvang 21.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: