Skip to content

Column Popnieuws: New Adventures in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 26-03-2009

Xinix XGP grijpt vrijdag 27 maart weer ver terug in de geschiedenis. De band The New Adventures uit het noorden des lands treedt dan op. Niet eerder speelde het trio in Nieuwendijk, maar het was wel actief toen tijdgenoot Herman Brood wel in Dorpshuis Tavenu optrad. In de jaren tachtig was The New Adventures heel populair, vooral door hun single Come On, die in de hitlijsten in Australie, Verenigde Staten en natuurlijk heel Europa hoog scoorde. The New Adventures opereert nog in de oorspronkelijke bezetting, dus met Henk Torpedo (drums), Harry de Winter (bas) en Peter Bootsman (gitaar). De band toerde destijds in het voorprogramma van Golden Earring. Hoewel de band aanvankelijk als new wave band ingedeeld werd, hoort The New Adventures tot de vertegenwoordigers van bluesrock. Het optreden in Xinix beging om 22.00 uur.

Anderson in Pomp

Jongerencentrum De Pomp (Sportlaan, Almkerk) heeft zaterdag 28 maart twee bands op het podium staan: Anderson en Zenith & Abolition. Vooral de eerste is heel bijzonder. Niet lang terug speelde het duo nog in Xinix en maakte daar indruk met hun sound met veel beats. Anderson startte in 2004 en won als snel de Grote Prijs Zuid Holland. Hun cd It Runs in the Family (2008), werd ook in de VS en Canada uitgebracht. Voorafgaand aan het optreden in Almkerk, toerde de band twee weken door de VS. In augustus gaat de band naar Zweden en Duitsland. Het optreden begint om 21.00 uur. De Pomp kan een beperkt publiek huisvesten. In Xinix staat voor zaterdag dance op programma onder de noemer Transmission, als alternatief of eerste keus.

Benederpop (4)

WC Experience vierde zaterdag hun twintig jarig bestaan met een fanclubdag, een terugkomdag (met muzikanten die ooit in de WC speelden) en een kinderdag. Het is een groot feest geworden, natuurlijk. De release van de nieuwe cd is uitgesteld. De datum 4 januari werd niet gehaald, omdat de band er weer een puike cd van wil maken. De presentatie is nu op zondag 31 mei in 013 in Tilburg. Een week eerder zullen ook nummers van de cd te horen zijn op Benederpop in Almkerk (23/5)

Meer columns van Piet van Vugt: