Skip to content

Column Popnieuws: Punk bij SLIM In de Lift

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 30-04-2009

De twee bands die vrijdag 1 mei in Xinix bij SLIM in de Lift spelen, maken beide punkgetinte muziek. Ze komen alletwee uit de omgeving van Dordrecht. De vier leden van Speckneck zijn allemaal drummer geweest, maar drie hebben hun instrument ingeruild. Het genre dat de muzikanten in eerdere bands, zoals Anarcrust en Fabulous Furry Freakbrothers speelden, is nagenoeg hetzelfde gebleven: strakke, snelle punk. De andere band, Sugar Lee’s bestaat uit drie meiden, die stevige rock, vermengd met punk spelen. De meiden brachten onlangs een demo cd uit: CanYou Feel It. Mogelijk wordt een derde band aan het programma toegevoegd. Aanvang 21.30 uur, toegang gratis.

Nieuwe band

Ondertussen ontstaan telkens nieuwe bands. Eén ervan is Kill Dr. Phil, die onlangs al tijdens de Roparun Benefiet in Xinix te horen was. De mannen hebben na een jarenlange rustperiode de muziekinstrumenten weer ter hand genomen om er met veel plezier weer tegenaan te gaan. De band heeft metal op het repertoire staan en dat genre speelden de muzikanten ook in de jaren tachtig. De basis van de band ligt in Eethen, waar voorheen Misanthrope, Airplay, Moon of Sorrow en Skalprosit actief waren. Drie leden (Maarten Ran, Rolf Ran en Rick Hoefnagel) zaten in Misanthrope. Jacowar Schreuders en Paul van Dijk werden toegevoegd en Kill (Dr) Phill was een feit. Aanvankelijk werd er gestart met het spelen van covers van Prong, Tool en Megadeth, maar inmiddels staan er ook eigen nummer op het repertoire. De band verkondigt harde metal te brengen, zonder poespas, ellenlange solo’s of gespeeld drama. Er wordt hard gewerkt aan een complete set materiaal. De website www.killdrphil.nl is in ontwikkeling.

Benederpop (8)

Als je Benederpop op Google intikt, krijg je 1400 hits. Diverse agenda’s en nieuwspagina verwijzen naar het popfestival in Almkerk, dat op 23 mei plaatsvindt. In de tweede week van mei zijn er op de radiozender 100% NL in het programma van Myrna Goossen kaarten te winnen. Zo’n 125 vrijwilligers zullen tijdens het festival actief zijn om alles in goede banen te leiden. Op de website worden tips voor de festivalgangers gegeven: goed schoeisel, voldoende eten. Pinnen kan alleen bij de muntenkassa’s.

Meer columns van Piet van Vugt: