Skip to content

Column Popnieuws: Bands klaar voor de start

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 27-08-2009

Regionale muzikanten hebben alle voorbereidingen getroffen om het podium op te gaan. Salvador heeft enige tijd een nieuwe drummer: Hardinxvelder Michel verving Gerhard Goene, die zich helemaal richt op zijn trashmetal band Chaos. The Blokes, een band met “oude gedienden” presenteerde een website en meldde tegelijk een YouTube filmpje en twee opgenomen nummers. Leden van The Blokes speelde ook in de TeerkamerHuisband (die inmiddels Soap! heet, zie verderop). Opmerkelijk is de inzet van SugarSweet om te spelen. De band, die eerst opereerde onder de naam Lords of All Creations trad in een half jaar al veertien keer (waaronder twee keer Xinix). Op 19 september is SugarSweet voorprogramma inj Xinix bij The Shavers en op 3 oktober speelt de band in De Haarhorst in Gorcum tijdens een maandelijks evenement (Shocking, Obscure, Dangerous). Vrijdag 28 augustus is Untraceable in cafe Friends in Breda. Fenris heeft een proefversie van de nieuwe site in de lucht en speelt in Groot Ammers (12/9) en Hoogeveen (5/9).

Nederpop live

In Genderen gaat vrijdag 28 augustus de feesttent vol met een avond Nederpop. Ongeveer identiek aan vorig jaar treden drie regionale bands op, die die avond een Top 40 van Nederlandse hits ten gehore brengen. Publiek heeft vooraf de hits kunnen selecteren. Alle staat tijdens de muziekavond in het tekenen van geld inzamelen voor r een drietal goede doelen. Go Straight, Part2 en Soap! zijn net als vorig jaar de deelnemende bands. De leden van de bands hebben enthousiast toegeleefd naar dit optreden. De covers passen niet altijd binnen de gebruikelijke muziekstijl die de bands normaal spelen en juist dat maakt de optredens wel bijzonder.

Fawaka Alive!

FawakaBrothers heeft ook aanpassingen verricht aan de website. De presentatie is nog steeds dolkomisch. Ruimte voor komende optredens is er (nog) niet. Die zijn er wel, gezien de status die FwakaBrothers heeft bij het popblad LiveXS. Wel heeft de band een mooi hemdje te koop voor de fans met de simpele term FB. Omdat er tussen de nuttige informatie ook veel onzin op de website staat, is het onduidelijk of de band nu een nieuwe drummer zoekt of niet.

Meer columns van Piet van Vugt: