Skip to content

Slim Be Creative

 

Op deze Paaszondag organiseert SLIM voor de zevende keer het SLIM Be Creative Festival. Uitgangspunt hierbij is creatief bezig zijn met muziek, met elkaar en voor elkaar. Het festival is voor jong en oud, beginners en gevorderden, voor soloartiesten, duo’s en grotere formaties.

De deelnemers spelen eigen nummers en covers (die op een andere creatieve manier gebracht worden). Kom genieten van de muziek van deze creatieve muzikanten! De entree is gratis!


De Cocktailnootjes
Zangeres/gitariste Ellen Hartman ging in Babyloniënbroek wonen en mengde zich al snel in het plaatselijke muziekscene. Ze vond onderdak bij de muziekjamsessies van de ‘Bende van Genderen’ van bassiste Eveline van Straten en Bert van Herwijnen. Spoedig volgde de inbreng van eigen nummers. Daarna kwam Allround drummer Nico Lieferink erbij en was de band compleet. Na enkele optredens in muziekcafé ‘’De Boemel’’ in Tilburg zijn ze nu klaar voor het SLIM Be Creative Festival. Het Genre dat zij spelen is Country-jazz.

Katie & Richfield
Katie & Richfield zijn een stel en muzikaal duo uit Minden/Bielefeld (Duitsland). Zij hebben elkaar bij een regionale jamsessie leren kennen. Nu presenteren zij zich met hun namen Kathrin en Richard (of Katie en Richfield). Ze spelen covers die ze uitkleden en in een nieuw jasje steken met ukulele, contrabas en 2-stemmige zang.

Dennis Wels
Dennis Wels komt uit Boxtel en richtte samen met gitarist Rudy Bressers de band King Talula op. Hij brengt met regelmaat platen onder zijn eigen naam uit. Het eerste resultaat hiervan was ‘’Night flowers in Bloom’’ dat positief werd ontvangen Hierna gingen Dennis en Rudy druk aan de slag om een professioneel album te maken.

Minstrel Season
Dit duo is een verfrissende folkband die sinds 2015 haar eigen creaties schrijft en traditionele folksongs vertolkt. Na twee studioalbums, een tour door Zuid-Engeland en diverse festivals zijn de Minstrels er ook dit seizoen weer klaar voor om op het podium te staan. Gewapend met bouzouki, gitaren en viool.

Jhnnmn
Deze mannen maken Nederlandstalige muziek van hoge kwaliteit met teksten die je besmuikt om je heen laten kijken. Ze zingen over jou! Volwassen (liefdes)leed, alledaagse ellende en onalledaagse begeerte bezongen, gespeeld en nadrukkelijk voorgedragen voor liefhebbers van het betere lied. Rock, blues, poëzie en een randje punk.

Flavour GraveYard
Flavour Graveyard is een jonge band uit Gorinchem en omstreken. De band bestaat uit de zangeressen Dane en Erin Blom, Linsey van Hoogdalem en muzikanten Vincent Bogaard (o.a. The Broken White Vans) op gitaar, Rick van Horssen op bas (Bright Companions) en Mitchel Vet (The Broken White Vans) op drums. De genre is pop/rock/country.

SUprise
Het woord zegt het al!

Kom dus allemaal naar het SLIM Be Creative Festival in Xinix!

Het Programma: 15:00 u Zaal open, 15:30 u De Cocktailnootjes, 16:00 u Katie & Richfield, 16:30 u Flavour Graveyard, 17:00 u Pauze The Singing Bertander, 17:15 u Minstrel Season, 17:45 u Jhnnm, 18:15 u SUprise, 18:45 u Einde festival