Skip to content

SLIM Be Creative 2023

Zondag 9 April 2023 is het weer tijd voor het SLIM Be Creative Festival.

Op deze editie spelen:

 

Huxley Green:


Hart op de tong en vuur in de ziel. Deze songwriter brengt zijn songs met scherpte en affectie.
Zonder reserve of ironie brengt hij een eigenzinnige mix van folk, americana en lo-fi punk. Hij verkent grote thema's en diepe gevoelens, maar serveert ze niet op een bordje.
Dit optreden vergezellen Lucas van Lunteren en Rens Ouburg hem op gitaar en basgitaar
 

 

Katelynn:


Wanneer ik muziek maak ben ik op ontdekkingsreis. Ik onderzoek het onbekende. Mijn gevoelens en gedachten vormen de muziek en worden op hun beurt weer door de muziek die ik maak beïnvloed. Mijn naam is Katelynn en ik ben 16 jaar. Ik speel bescheiden gitaar en piano en ik zing. Ik neem deel aan een zanggroep en heb inmiddels ook al een aantal keer solo opgetreden. Mijn favoriete performer is Demi Lovato. Haar genre is pop rock. Mijn muziek interesse is breed. Ik luister eigenlijk wel naar alles. De liedjes die ik zelf maak zijn een uiting van wat mij bezig houdt op dat moment. Wanneer ik een liedje echt afmaak dan hoop ik dat het liedje voor een ander ook interessant is om naar te luisteren. Misschien ga ik daar vanuit ook wel verder met optreden en liedjes maken.

 


 D-Tway:


Dit is een gelegenheidsduo bestaande uit Richard op gitaar en Kitty op zang.
Ze spelen zelfgeschreven nummers en af en toe een uit zijn voegen gerukte cover met de nodige humor en zelfspot overgoten.

Kitty: Zang
Richard: Gitaar/Zang

Lennart:


Creatief dat is Lennart! Hij maakt van alles met hout en in zijn muziek kan hij ook veel passie kwijt (Eria d’or) en huidige metal band Ghazghkull. Ook als singer- songwriter met een goede dynamiek en met een lekker rauw randje is hij o.a. op het Akoestisch Open Podium te Gorinchem en omstreken wel eens te spotten. Zo ook al eerder op het Be Creative Festival.

Zoë:


Oftewel Corrie de Ruijter groeide op in een muzikale familie. Muziek werd dan ook met de paplepel ingegoten, met name jazz. Nadat ze, met hoofdvak elektrisch gitaar, de Havo voor muziek en dans afrondde, studeerde ze nog twee jaar aan het conservatorium te Rotterdam voor zang. Daarna trad ze op in verschillende bands, van kerk tot kroeg en nu laat ze haar heldere klanken horen in Brugge, waar ze woont. Ook schrijft ze al van jongs af aan haar eigen songs, die zich kenmerken als intens en gevoelig met vaak een diepere betekenis over haar eigen levenservaringen. Menigeen liet al een traan bij het horen van haar liedjes, want samen met haar gitaar raakt Corrie vaak een gevoelige snaar.

Broekabilly’s:


Oude Rock & Roll, Rockabilly, en hele foute Country. Dat is de muzikale bron waar de Broekabilly’s 2.0 uit putten. Van Elvis tot The Cramps en vice versa.
Getrokken uit de vette klei van Babyloniënbroek (vandaar de bandnaam) tot aan de verlaten deserts van Texas en Tennessee.
Wees voorbereid op vuige muziek uit de krochten van de Rock & Roll en geniet!