Skip to content

SLIM Be creative 2022

Zondag 17 April 2022 de 11e edite van het SLIM Be creative festival.

Programma:

15:30: Jeroen Jansen

16:00: The Johnsons

16:30: Liguster

Pauze: The singing Bertander

17:15: Jip

17:45: Mistrel Season

18:15: SkamahUla

 

Jeroen Jansen:

Jeroen (1973) timmert al even aan de weg als vertolker van vaak ongebruikelijke covers. En dan ook nog niet zelden in een wat afwijkende bewerking. Dat zal hij altijd vol overtuiging blijven doen. Maar in de stille corona tijd, is hij meer en meer aan zijn eigen liedjes gaan werken. Hele nieuwe geschreven, een aantal afgestoft of eindelijk eens afgemaakt.

 


Het komt allemaal samen op het Be Creative festival!

 

The Johnsons:

 

Wij zijn samen “the Johnsons”.John heeft zijn sporen inmiddels verdiend op de gitaar en de Bas maar in dit duo speelt hij gitaar en ik zal de zang voor mijn rekening nemen. We spelen bv wat nummers van de singer songwriter Amos Lee en wat lekkere Jazz.

 

Liguster:

 

Het zal je familie maar wezen!! De leden van Liguster zijn niet alleen muzikaal bij elkaar betrokken maar hebben een familieband. Moeder: Helga Buitelaar zingt samen met dochters: Erin en Dane Blom en haar man Johan van Drunen. Op een zeer gevarieerd instrumentarium (gitaar, kofferset, ukelele, doedelzak, fluit, klarinet, etc) komen allerlei muzikale smaken en sferen aanbod. De meerstemmige loepzuiver gezongen eigen teksten worden afgewisseld met folky covers, polderfado, country punk en kleinkunstliedjes. De teksten getuigen van een liefde voor taal, hang naar historie en weemoed. Ze gaan over de liefde, de dagelijkse beslommeringen, bespiegelingen en ergernissen. De muzikale pareltjes worden lichtvoetig en humorvol toegelicht. Liguster heeft in eigen beheer een CD uit: “Snoei” en werkt op het moment aan de tweede Cd: “Heg”

Helga Buitelaar: zang, fluiten, klarinet, doedelzak, gitaar, kazoo
Erin Blom: ukelele, zang
Dane Blom: akoestische bas, bas ukelele, zang
Johan van Drunen: gitaar, kofferset – percussie, cajon, zang

 

Jip:

 

In mijn beginnende jaren als muziekant was ik vooral bezig mijn longen uit m’n lijf te schreeuwen op het podium. Later toen de storm een beetje was bedaard begon dit een beetje te veranderen. Ik heb altijd van veel verschillende muziekstijlen gehouden. Mijn motto is dan ook altijd geweest: alle muziek kan bijzonder zijn, als het maar iets met je doet. Nu ik steeds vaker zelf muziek maak is mijn doel om dat motto in mijn muziek te verwezelijken. Wat ik precies maak, maakt me niet veel uit; als het maar iets met mij en het publiek doet!

 

Minstrel Season:

 

 

Met zowel Keltische als Middeleeuwse invloeden voert Minstrel Season je mee naar vergeten landen en vervlogen tijden. Kom luisteren naar verhalen over een achtergelaten
zeemeerminnenkind, vechten tegen windmolens en een made als huisdier.

 

SkamahUla!:

 

Het liefst spelen ze Ska! Natuurlijk, ze maken weleens een uitstapje naar reggae of punk-rock, maar het liefst spelen ze toch écht Ska. SkamahUla!

Su speelt jaren solo en was de frontvrouw van Deep Mountain High, dé Tina Turner Tribute van Nederland. Maurice speelde o.a. in Maffia Church. Tijdens een jamsessie klikte het en werden de krachten gebundeld. SkamahUla was een feit.

Tijd om het podium te beklimmen en heerlijke semi-akoestische "upbeat" Ska-set neer te zetten! SkamahUla!