Skip to content

SLIM Be Creative ONLINE Event 4 April 2021

 Banner Button SLIM YouTube Kanaal

In willekeurige volgorde kunt u genieten van de optredens van o.a.

Katie & Richfield 

Katie & Richfield

Begin 2017, een telefoontje van Dik. Jullie doen toch ook kleinere optredens? Hebben jullie zin om op paaszondag bij Be Creative mee te doen?

Nou, dat was dus de geboorte van Katie & Richfield. Daarvoor hadden Kathrin en ik wel eerder op open stages samengespeeld, maar dan altijd met anderen erbij en zonder dat het "ding" een naam had. Dus snel een paar liedjes ingestudeerd, bed & breakfast in de buurt gehuurd en op naar Nieuwendijk. Omdat het toch best leuk bleek om samen op het podium te staan, terug in Duitsland gelijk de eerste langere optredens geregeld en aan het werk gegaan om anderhalf tot twee uur vol te kunnen krijgen. Doordat we al goed op elkaar ingespeeld waren, was dat snel gebeurd

Inmiddels zijn we drie jaar en zo'n 50 optredens verder, wonen samen in ons eigen huis met prive-oefenruimte in Porta Westfalica en hebben wij in het voorjaar van 2019 onze eerste CD "Autumn Rain" uitgebracht.

Nog steeds bedienen wij ons met liedjes uit vele decenia, van traditionals via synthesyser-pop naar dance. Maar alles wel op onze eigen manier. Wil zeggen, liedjes compleet uitkleden, nieuw arrangeren voor ukulele / gitaar en kontrabas met harmonieuze tweestemmige zang.

Katie & Richfield hebben er al zin in om weer bij SLIM Be Creative in Xinix mee te doen. 

De Fijne Meneren

De Fijne Meneren: met een lied de wereld door 

Waar Mens en Plezier, Feest en Vreugde, Zang en Dans, Rock en Roll, Bertan en Ebbo, Country en Western, Kapitalisme en Vrijwilligers, Uit en Thuis tezamen komen zijn in negen van de tien gevallen de Fijne Meneren de veroorzakers van feestvreugde en festiviteitenverlevendiging. 

Plaatsen waar het eerst iets minder gezellig was, worden in de oeroude traditie der Moderne Troubadour opgeleukt door de blijde verschijning van Ebbo's Contrabassie en Adriaan in het verkleedpak van Bertan Speelman's trekharmonie. 

Liederen voor jong en oud, voor elk wat wils, voor goed en fout; Trobaduo De Fijne Meneren maakt los wat vast zit en vast wat vast moet onder het motto: niets moet en alles kan.  

Met een lied de wereld door. Punt.

De Fijne Meneren zijn 

Bertan van der Veer en Ebbo Reitsma 

Boekingen en informatie:  troubadourbertan@planet.nl

 

Jasmine

Jasmijne Maria Violet

In 2019 was het podium van Slim Be Creative de première van Jasmijne als singer-songwriter. De biologiestudente maakte indruk met haar warme stemgeluid en gevoel voor ritme. Sindsdien stond ze onder andere op het bevrijdingsfestival van PoGo en het Fun For All festival in Sleeuwijk en won ze de voorronde van singer-songwriter contest Dock Live in Gorinchem. Hoewel de finale daarvan nog altijd niet heeft kunnen plaatsvinden, zat Jasmijne absoluut niet stil. Ze speelde in meerdere livestreams en in januari 2021 kwam tevens haar eerste single uit ! Binnenkort zal ook haar debuut-EP 'Through My Eyes' overal te streamen zijn, dus hou haar in de gaten en volg haar vast op Spotify!

 

Jip & Ilse

Jip & Ilse

Jip is al reeds geruime tijd actief op muziekaal gebied binnen de regio. Men kent hem dan ook voornamelijk als zanger / gitarist van de rockband ´Strain´. Maar sinds enige tijd heerst ook de wens om zelf 'solo' eigen nummers te schrijven, om deze uiteindelijk tot een heus album te verwerken. Tijdens het SLIM Be Creative Festival zal Jip, soms vergezeld door de lieftallige Ilse, naast covers enkele van deze nummers akoestisch vertalen en acte de performance geven.

 

De Gitaarderij

De Gitaarderij

Welkom bij de Gitaarderij van de heer W.F.M. Snoek. Deze Gitaarshow zal in het teken staan van de Spaanse Gitaar. 

Na jarenlang enkel en alleen puur elektrisch gespeeld te hebben, is de Spaanse Gitaar teruggekeerd binnen het imperium van Snoekhond recordings en zal hij deze ter hand genomen voor u een aantal betoverende nummers ten gehore brengen. Dynamische nummers naar pure improvisatie op enkele vaste elementen en thema´s alszijnde een persoonlijke zoektocht naar akoestische awakening! 

Ditmaal, nogmaals benadrukt, dus geen overdrive en buizenversterkers, en daarmee belooft het ongetwijfelt een van Snoekhond's meest uitzonderlijke rustigste shows ooit te worden. 

Gaat u er dus gerust rustig voor zitten, met bijvoorbeeld een lekker kopje thee, en luister en geniet van de wereldse klanken van de Gitaarderij!

 - We hopen jullie allen online te verwelkomen ! -
Tot 4 April, 15:15u !!!

Poster Be Creative 2021