Skip to content

Jackman's Blue

Contactpersoon:
Peter Hoenselaar
Muziekstijl:
Rock
Website:
www.jackmansblue.nl
E-mail:
jackmansblue@hotmail.com
Telefoon:
0162-403780
Jackman's Blue

Biografie

In 1991 ontstond vanuit een aantal jamsessies van regionale muzikanten een band die tot vandaag de dag nog steeds bruisend en actief is: Jackman's Blue. Gegroeid vanuit idealsime naar een zelfbewuste Rockcoverband die nog steeds alles wil ontdekken wat er te halen is: met hun breed Rock & Roll repertoire iedere show weer iedereen, en met name zichzelf, vermaken!

JMB, die in de beginjaren eigen repertoire ten gehore bracht, heeft nu een enorm breed repertoire van rockcovers overgoten met het speciale JMB-sausje; waarbij niet alleen de scheurende gitaren maar ook de vocalen een belangrijke rol spelen.

Spelvreugde en enthousiasme zijn voor de bandleden van levensbelang. Dit slaat tijdens de optredens gemakkelijk over op het publiek. Geen podium is te groot (of juist te klein !?!) voor deze band, daarom geldt voor zowel de bandleden als voor het publiek: Jackman's Blue: niet zomaar een band, maar een belevenis !

In de beginjaren 1991 - 1994 werden een tweetal demo's geproduceerd met als titel 'FEELING BLUE'(1991) en 'TIME OUT' (1994) . Jackman's Blue treed regionaal steeds vaker op. In 1994 werd er besloten dat er, naast het eigen repertoire van 30 nummers, tevens gewerkt moest gaan worden aan een coverrepertoire om de toegankelijkheid nog verder te verhogen. Later wordt de band tijdelijk uitgebreid met een toetsenist. Na het vertrek van de sologitarist in 1997 neemt Mark de leadgitaar en de backingvocals voor zijn rekening. Hierdoor krijgt het repertoire een ander karakter, met covers van bands als: Golden Earring, Metallica, Bon Jovi, Greenday, Live en Oasis.

In Februari 1998 wordt JMB's allereerste CD 'RUNNING' in studio van SLIM te Werkendam opgenomen. Hiermee maakt de band definitief de stap naar het 'commerciële' coverwerk. Hierdoor was Jackman's Blue vaak te zien op de verschillende Nederlandse podia.

In 2001 viert de band haar 10 jarig jubileum . JMB pakte deze mijlpaal op om haar trouwe schare van fans te trakteren op een privé-concert. De locatie te Dalem wordt bezocht door zo'n 250 man publiek dat enorm veel zin heeft in een feestje. Die avond wordt er tevens een live-registratie gemaakt, welke vervolgens als nieuwe live-CD met de titel '5 A.M.'

Optreden is voor de mannen een doel van de band, echter ook ontwikkeling individueel en als geheel.
Reden voor de band om per 2003 zonder toetsenist door te gaan. Het circuit breidt zich verder uit en de band en het aantal optredens blijft groeien.

In 2006 wordt een demo geproduceerd ter promotie van de band. Op de website kun je deze nummers beluisteren. Met de komst van de nieuwe bassist Mitch in 2007 is JMB er helemaal klaar voor: tot de tanden bewapend met enthousiasme en professionaliteit, dat is JMB anno 2008, ready to rock - watch out!!!

Ook te vinden op Hyves: http://jmb-coverband.hyves.net/ Word lid!

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst