Skip to content

Xigatze

Contactpersoon:
Ruurd Akkerman
Muziekstijl:
Friese glamrock
Website:
xigatze.hyves.nl
E-mail:
gagerbrandy@hetnet.nl
Telefoon:
0517-532267
Xigatze

Live opnamen

Biografie

Het Friestalige kwartet Xigatze, spreek uit als "Ksiegatze" maakt muziek met vreemde teksten, lichtbeeldjes en rare geluidssampletjes. De tiptop geklede mannen van Xigatze proberen hun toeschouwers mee te nemen op een bizarre trip door een mystiek kleur- en klanklandschap.

Wordt de trip te zwaar, dan houden de Xigatzers van trashdisco (qui, yes you), jiskefetblues (Kanvas-rubber-klomp, oerblûze), Hymalayasurf (Freeze, Yakko) en krankedierenrock (kuikenkiller, mixomatose).

Xigatze speelde op "Tibetmanifestatie's" en op muziekfeesten door geheel Nederland. Van Vlieland tot Nijmegen, Van de brug bij Kiestersyl tot in Artis te Amsterdam. De Xigatze mannen gaan ook minstens één keer per jaar "ûndercover" met het brulkoor van de KGB en komen dan via boerderijen, bakkerijen en hotels terecht op Bevrijdingsfestifalia en Koninginne feesten.

Op zaterdag 26 oktober 2002 presenteerde Xigatze haar nieuwe cd in het Bolwerk te Sneek. Op de cd van deze muzikale allesvreters, doen vele gasten mee zoals de KGB (brulkoor), de Tutettes (Jannie en Jelmar), Nelly, Martijn (oud zanger/bassist) en Ernst Langhout.

In augustus 2003 heeft Xigatze met toneelvereniging Suprise uit Witmarsum de rockopera "Leafs út Lollum" met succes opgevoerd.

Wie doet wat in Xigatze: Ruurd drumt, fluit en zingt, Sytse bast, Leo zingt, Pier gitaart en zingt, Gerben gitaart, sampelt, praat en zingt.

Discografie: 3 video'sop YOU TUBE: a. Tunsketskiter, b. Muonassich, c.Gaatske; Zie ook: Xigatze op Hyves

Xigatze ook op Facebook: www.facebook.com/Xigatze

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst