Skip to content

Sideways

Contactpersoon:
Barry Hoogeveen
Muziekstijl:
symphorock
Website:
www.sideways.info/
E-mail:
j.a.visser@purac.com
Telefoon:
0183-564019
Sideways

Live opnamen

Biografie

Berry, Alex en Jurriaan maakten van 1996 t/m 1999 samen deel uit van de trash/death-metal formatie Labeled Incurable.
In 2000 valt Labeled Incurable uit elkaar, waarna Berry en Jurriaan samen een andere muzikale weg inslaan en SIDEWAYS oprichten (Alex is dan al een jaar weg en maakt deel uit van de rockband From Dusk Till Dawn).
Na luttele band wisselingen en een optreden op het herfstfestival 2002, komen begin 2003 Gerwin (voorheen Big Deal) en in 2004 Corné de band versterken en ook Alex komt terug.

Al gauw blijkt dit een hechte groep muzikanten te zijn waarbij elk lid zijn deel creativiteit inbrengt. De leden van Sideways komen uit Woerden, Gouda, Gorinchem en Beesd en oefenen in Popkollektief SLIM in Werkendam. Sideways werkt daar in de huidige samenstelling sinds juni 2003 met veel plezier aan uitsluitend eigen werk.

Sideways is een symfonische rockformatie die de muzikale uitdaging niet uit de weg gaat: complexe songstructuren gelardeerd met tempowisselingen waarin de melodie een hoofdrol inneemt. Sideways werkt volgens het beproefde model: zang, gitaar, toetsen, bas en drums.

De rolverdeling

Sfeervolle tapijten en bombastische uitspattingen worden verzorgd door Jurriaan. Zowel het stuwende als de ingetogen ritmes komen van de hand van Berry. De groove en het frivole wordt gecreëerd door Corné.
Gerwin tekent voor het hartverscheurende snarenspel en het geheel wordt versterkt door het melodramatische verhaal van Alex.

Kortom Sideways creëert emotie, sfeer en grandeur.

SIDEWAYS
Alex Visser - zang
Gerwin Gabry - gitaar
Berry Hoogeveen - drums
Corné Gietman - basgitaar
Jurriaan Visser - keyboards

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst