Skip to content

Profuna Ocean

Contactpersoon:
Raoul Potters
Muziekstijl:
Art Rock
Website:
www.profuna-ocean.com
E-mail:
raoul@profuna-ocean.com
Telefoon:
0611287805
Profuna Ocean

Live opnamen

Biografie

Profuna Ocean is een sferische rockband die je verrast met ingetogen muzikale frases die van het ene op het andere moment overgaan in stevige rockpassages. Hun muziek wordt gekenmerkt door afwisselende composities, waarin zowel gangbare elementen als diepgaande stukken een plaats hebben, aaneen gesmeed met doordachte overgangen. Denk hierbij aan een crossover van bands als Pink Floyd, Anathema en Porcupine Tree.

Naar aanleiding van een eerste live demo, in 2008 opgenomen in poppodium Xinix, werden al snel plannen gemaakt voor de opnames van het eerste studioalbum Watching The Closing Sky.
Met dit in 2009 opgenomen debuutalbum, dat met slechts vier tracks toch een speelduur heeft van bijna veertig minuten, is het tijd om Profuna Ocean te introduceren aan een breder publiek. Om deze reden werd het album op een interactieve wijze tegelijkertijd op radio en internet gereleased in het radioprogramma van Sander Guis op 3FM. Vervolgens kreeg de band naar aanleiding van Watching The Closing Sky ook aandacht uit het buitenland met onder andere airplay in de radioshow van Rick Wakeman (Yes).
Naast distributie van het album in Nederland door Coast to Coast en in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland door Cargo Records, is er ook een deal gemaakt met Musea Records voor distributie in de rest van de wereld. Tevens is er met medewerking van Framecat Film & Video Productions een professionele videoclip gemaakt van het nummer Lost Inside (The Landscape).

Op het podium sleept Profuna Ocean je mee in een hartstochtelijke en spannende show, waarbij het publiek wordt meegenomen in een muzikale trip. Zo creëert de band op ieder podium een intieme sfeer, waarbij regelmatig gebruik wordt gemaakt van ondersteunende videobeelden.
In de eerste drie jaar van hun bestaan, speelde Profuna Ocean al op diverse podia als De Boerderij, De IJsbreker, De Bosuil, Xinix en Bibelot en deelde daarbij het podium met Focus en Alquin. Echter ook met optredens op festivals en kleinere podia weet de band te imponeren en het publiek voor zich te winnen.

Momenteel werkt de band aan een volgend studioalbum, waarvan reeds twee nummers zijn opgenomen in de Basement Studio in Den Haag en als promo te downloaden zijn op hun website.
Ervaar deze “ART of ROCK” sensatie tijdens één van de eerstvolgende live optredens!

BEZETTING

Raoul Potters:  lead vocals en gitaar
Arjan Visser:  bas
René Visser:  synths en backing vocals
Fred den Hartog: drums

QUOTES

“Altogether a stunning debut with great melodies and a fine atmosphere, proving the genre of symphonic progressive rock is alive & kicking! A fine addition to the Dutch prog-scene.”
(Dutch Progressive Rock Pages)

“Musically they play superb Melodic Progressive Rock like only the British bands were supposed to be playing… A real surprise this band, highly recommended to any Progfan out there.”
(Strutter-zine)

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst