Skip to content

New Pokerface

Muziekstijl:
Punk
Website:
http://www.newpokerface.com/
E-mail:
info [@] newpokerface [dot] com
Telefoon:
0649921772
New Pokerface

Biografie

“Another Day, Another Religion” staat gelijk aan rauwe energie, agressie, melodie en diversiteit/ Het debuutalbum van New Pokerface zag het daglicht op 4 juli 2008. Het album, opgenomen bij Split Second Sound Studio’s (Textures, Malkovich), bevat 14 nummers die je bij de strot grijpen en niet meer los laten!

Begin 2006 besluiten Tim Klaassen (zang, gitaar), Erik Hermeler (zang, bass) en drummer Thomas Frankhuijzen een agressieve, snelle, maar ook melodische punkband op te richten. New Pokerface is geboren.

Naast het maken van goede muziek, is het onderwerp van de teksten net zo belangrijk. Veel van de teksten van New Pokerface gaan over het doorbreken van grenzen die je tegen willen houden. Een boodschap om het beste in je naar boven te halen, zonder af te wachten, zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Al snel besloot de band om zijn krachten te bundelen met Split Second Sound waar zijn debuut EP ‘Act The Animal’ werd opgenomen en eind 2006 uitkwam.
‘Act The Animal’ kreeg positieve recensies in verschillende magazines, zoals Up Magazine, Roar Ezine en LiveXs. Binnen twee maanden was de eerste druk van de EP uitverkocht, waarna een tweede oplage nodig was om aan de vraag te voldoen.

In 2007 werden meer dan 40 optredens gedaan, waar de band goede recensies aan over hield. De band bewees dat ze de verwachtingen waar kon maken. Een live set van New Pokerface is energieker dan cd. Met de goede recensies, kwamen ook de grotere shows. New Pokerface heeft het podium gedeeld met o.a. The Undeclinables, The Gaslight Anthem en Peter Pan Speedrock.

In 2008 besloot de band dat het tijd was om zijn debuut cd uit te brengen. New Pokerface besloot om dit weer te doen bij Split Second Sound en in maart doken ze de studio in.

Op 4 juli 2008 is “Another Day, Another Religion” gereleased. New Pokerface is nu klaar voor meer show, grotere shows en klaar om iedereen omver te blazen!

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst