Skip to content

The Handsome Poets

Contactpersoon:
Leendert Bos
Muziekstijl:
Indie pop
Website:
www.handsomepoets.nl
E-mail:
info@handsomepoets.nl
Telefoon:
+31 (0)6-28325629
The Handsome Poets

Live opnamen

Biografie

Jong, ambitieus en onbesuisd. De muzikale dichters van The Handsome Poets zijn helemaal in vorm! In het korte jaar van hun bandbestaan bereikten de heren meer dan iemand van tevoren voor mogelijk had gehouden.

De band speelde meer dan dertig energieke shows voor een groeiende groep fans. Gewapend met doordachte, maar vooral vette indierock veroverden de mannen gerenommeerde podia als Café Het Paard van Troje (Den Haag), Watt Rotterdam, P60 (Amstelveen), Tivoli De Helling (Utrecht), De Paap (Den Haag) en De Kelder (Amersfoort).

In maart 2009 bracht The Handsome Poets de EP ‘Metamorphosis’ uit. De plaat klinkt als een klok en loopt als een trein: binnen drie weken verkocht de band maar liefst 300 stuks! Het schijfje werd ‘plaat van de week’ bij Radio 501, Energizer v/d Week bij EdeFM. Op de nationale popzender 3FM liet The Handsome Poets live van zich horen.

Poets

De muziekstijl van The Handsome Poets is het best te typeren als indiepop: creatief, energiek en toegankelijk. De heren zijn beïnvloed door popacts als John Mayer, Mute Math en Luna Halo. De poëtische teksten reflecteren de wereld waarin de bandleden leven: een mistige uitzichtloosheid, maar boordevol heldere vergezichten.

Niks rockverbod!

Deze zomer waren de heren te zien en te horen op verschillende festivals in het land en deden zelfs een heuse zomertour. Dit najaar zal de band weer verder gaan met het veroveren van de Nederlandse clubscène. Vanaf nu is geen muziekliefhebber in Nederland meer veilig: The Handsome Poets are here to stay.

Bandverdeling:

Tim van Esch: zang
Gerard Trouborst: gitaar, bgv
Ruben Trouborst: bas, bgv
Nils Davidse: toetsen, bgv
Daniël Smit: drums, bgv

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst