Skip to content

Note to Amy

Muziekstijl:
Heavy punkrock
Website:
http://www.notetoamy.nl/
Note to Amy

Live opnamen

Biografie

Eelco – guitar
Guy – guitar
Marco – bass
Remco – vocals
Wouter – drums

Note to Amy houdt er niet van om in een hokje gestopt te worden. De vijf leden zijn beïnvloed door zo’n breed spectrum aan genres dat ze wel met iets unieks op de proppen moesten komen. Punkrock, metal, emo, heavy rock… alle stijlen zijn vertegenwoordigd. En dat geldt ook voor de prachtigste melodieën, scheurende riffs, beukende drums, pakkende zangpartijen en donkere teksten. Deze Nederlandse groep kiest niet bepaald voor de weg van de minste weerstand.

De band kwam tot stand in de zomer van 2005 en speelde al snel veelvuldig live. De groep trad op met onder meer Coheed And Cambria (VS), Silverstein (CAN), Cancer Bats (CAN), The Draft (VS), The Hard-Ons (AUS) en Samiam (VS) en stond onder meer in de Melkweg (Amsterdam), Tivoli (Utrecht), Bibelot (Dordrecht) en W2 (Den Bosch).

Note to Amy’s aanwezigheid bleef niet onopgemerkt. In 2006 nam de band een demo op die een feature opleverde in Up Magazine en drie songs werden gebruikt door het MTV-programma 6pack. Met het nummer Mrs. Insane won Note to Amy zelfs de Nederlandse titel in de online wedstrijd Burnout Bandslam (uitgeschreven door gameontwikkelaar Electronics Arts). Bovendien werd de groep al snel geroemd vanwege de uiterst energieke liveshows.

In het voorjaar van 2007 dook Note to Amy de Nijmeegse BigMouth Studio in om debuut-E.P. The Lady’s First Song op te nemen. Het album werd lovend gerecenseerd in onder meer OOR, Live-XS, Aardschok en Rock Tribune. Het nummer Tomorrow Starts Where Sorrow Ends kreeg een plaatsje op Up Magazine’s Summer Sampler. Naar aanleiding van deze E.P. deed de groep in 2007 en 2008 een grote hoeveelheid shows.

2009 stond geheel in het teken van het eerste full length-album. Note to Amy legde onlangs de laatste hand aan de opnamen van Midnight Arsons/Morning Ghosts bij de Amsterdamse Split Second Sound studio (Textures, Autumn, New Pokerface, Intwine). De plaat verschijnt begin 2010. Zorg er maar alvast voor dat je klaar bent voor de meest energieke, catchy en hardst rockende songs die je dit jaar zal horen.

http://www.notetoamy.nl/
http://www.myspace.com/notetoamy
http://note-to-amy.hyves.nl/
http://www.youtube.com/user/notetoamy
http://www.twitter.com/notetoamy

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst