Skip to content

Explicit Parrt

Contactpersoon:
Tom Neven
Muziekstijl:
Rock
Website:
www.explicitparrt.nl
E-mail:
tneven@casema.nl
Explicit Parrt

Live opnamen

Biografie

Explicit Parrt is een energieke rockformatie uit Breda. Op het podium brengt deze 5-mansformatie hun eigen werk op zeer overtuigende wijze ten gehore met behulp van een flinke dosis enthousiasme en passie.

De diverse en krachtige songs staan, gecombineerd met de podiumpower van de band, garant voor een strakke rockshow. Een show waarmee ze al op menig podium geschitterd hebben en die altijd en overal goed ontvangen wordt.

Na een creatief jaar van veel spelen en schrijven, duikt Explicit Parrt begin 2010 de studio in. Enkele maanden later wordt het eerste mini-album Made out of Smoke geboren.

Met trots presenteert de band een zeer gevarieerde rockplaat met als uitgangspunt het thema Made out of Smoke. Dit loopt dan ook als een rode draad door de eigenzinnige teksten, de muziek en het artwork heen en vormt het album tot één geheel.

Maar bovenal zal de luisteraar, al stampend met zijn voeten en schuddend met zijn hoofd, beseffen dat Explicit Parrt staat voor energieke, dynamische en groovy rock!

De komende maanden zal Explicit Parrt Made out of Smoke op zoveel mogelijk podia live ten gehore brengen en gaat de band verder met het veroveren van de harten van de echte rockliefhebber. Dus cardiologen, opgelet!

Made out of Smoke: when there’s smoke, there’s fire… when there’s fire, there’s Explicit Parrt!

Quotes:

Hans Eikenaar na een wervelende uitvoering van ‘Blood Red Sign’:
‘Vette band….. hele vette band!’

Musicfrom.nl over ‘Made out of Smoke’:
‘Goed uitgewerkte songs, een rijk en energiek geluid, heldere zang, diepere teksten met gevoel, mooi!: we gaan ongetwijfeld nog veel meer horen van Explicit Parrt’

LiveXS:
‘Salvation is een vurige melodieuze rocker met een prachtige opbouw! Monsters Of Naples bevat vlammend spacey gitaarwerk……. Het succes van dit album zal zich met een beetje hulp in de vorm van enige airplay best eens als een lopend vuurtje kunnen verspreiden, terwijl tegelijkertijd menig podium in lichterlaaie wordt gezet!’

Oor:
‘Het is duidelijke dat deze heren goede nummers kunnen schrijven’. ‘One man show on deathrow en Salvation kunnen zo als single uitgebracht worden! Deze plaat maakt zeer nieuwsgierig naar een live-optreden van de band!

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst