Skip to content

Bubba's Gun

Contactpersoon:
Marc Smulders
Muziekstijl:
Vuige rock
Website:
http://www.myspace.com/bubbasg...
E-mail:
mrc.smulders@gmail.com
Telefoon:
06-12231517
Bubba's Gun

Live opnamen

Biografie

Begin 2008 is Bubba’s Gun uit Tilburgse bodem verrezen. Bubba’s Gun staat garant voor vuige heavyrock gecombineerd met vette blues. Hier en daar klinkt ook wat zwaar metaal door.
De Bubbas zijn zwaar geïnspireerd door iconen als Black Sabbath en Johnny Cash. Muzikaal leunt Bubba’s Gun op grootheden uit de jaren negentig als Soundgarden en Corrosion of Conformity. Ook latere helden als Clutch en Five horse Johnson hebben bijgedragen aan de grofkorrelige sound en het donkere gevoel dat de Bubbas over willen brengen.
Muzikaal schakelen de Bubbas van zwaar en intens naar licht en ingetogen zonder hierbij de compositie uit het oog te verliezen. Bepalend voor de sound zijn de vette drums, de uitgesmeerde ronkende bas, snijdend bluesy gitaarwerk en de karakteristieke, melodieuze meerstemmige zang.

Tekstueel behandelen de Bubbas de zelfkant van het leven. Centraal staat het leven van Bubba dat wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van gemiste kansen, onderdrukte gevoelens en verkeerde keuzes. Drank, drugs, geweld en verstoorde relaties vormen de rode draad door het jonge leven van Bubba. Het lijkt dan ook onafwendbaar dat Bubba later in zijn leven naar de wapens zal grijpen, met alle gevolgen van dien...
Op Early Days, de CDemo uit 2009, is de muzikale en thematische basis gelegd voor Bubba’s Gun. Op Black Song, Bubba’s volgende release uit 2011 is deze verder uitgewerkt en verdiept.
Zware kost dus!

Kort na de release van Black Song hebben de toenmalige drummer en bassist de Bubbas verlaten.
Na een periode van bezinning op de muzikale koers, audities, nieuw materiaal schrijven en repeteren zijn de Bubbas weer voltallig en helemaal klaar om te spelen. Het nieuwe materiaal is vuig, rauw en zonder poespas. Dit alles met veel aandacht voor gevoel en dynamiek. De nieuwe band heeft de koers definitief verlegd naar vuige rock (met gevoel en kloten) De overbodige balast is overboord.

De nieuwe line up bestaat uit;
Marvin Bolder; basgitaar en achtergrondzang,
Ron van Lieshout; drums,
William Smulders; gitaar en achtergrondzang en
Marc Smulders; zang, koebel en tambourijn
De Bubba’s hebben veel podium en studio ervaring en speelden allen eerder in de regionale rockscene.

Sinds halverwege 2009 wordt er met regelmaat gespeeld in regionale kroegen, op podia en festivals. Een dertigtal optredens verder heeft Bubba’s Gun zich ontwikkeld tot een ronkende machine en een energieke live act.
De nieuwe Bubbas hebben pure Rock en Roll door hun aderen lopen en staan te popelen om de kroegen en podia aan te doen.

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst