Skip to content

Chasing Statues

Contactpersoon:
Thom Akkermans
Muziekstijl:
electro, post-hardcore, rock
Website:
http://www.facebook.com/Chasin...
E-mail:
chasingstatues@gmail.com
Telefoon:
0623802933
Chasing Statues

Live opnamen

Biografie

Chasing Statues is geformeerd in begin december 2010. Bestaand uit Paul van den Elshout (zang), Thom Akkermans (gitaar), Daan van Vugt (bass en samples), en Kevin Riel (drums). Nadat alle leden/vrienden al in een aantal bandjes hadden gespeeld, kwamen ze uiteindelijk uit in de huidige formatie. Met een gezamelijke muzieksmaak ging het schrijven van nummers eigenlijk vrij gemakkelijk.

Omdat het genre muziek wat ze maakte nog niet echt bekend was in de regio vielen ze goed op. Het genre is een mix van electro, post-hardcore, en rock. Het verschil met andere bands die samples gebruiken, is dat Chasing Statues deze juist op de voorgrond gebruikt. Inspiraties zijn bands als Enter Shikari en Deaf Havana. Het grote verschil is wel dat Chasing Statues meer zanglijnen heeft, en dat er in de nummers bijna geen ‘geschreeuw’ voorkomt.

Na het schrijven van een set ging de concentratie naar de show. Opzwepende muziek vereist nu eenmaal ook een enthousiaste instelling en presentatie. Dit werkte, aangezien ze al verschillende recenties en reacties hebben gehad met als rode draad: “als een wervelwind door de zaal heen, wát een energie.”.

Tot nu toe zijn alle nummers geschreven in zogenaamde slaapkamerstudio’s die ze zelf van begin af aan hebben opgebouwd. Ook het video materiaal is grotendeels zelf gemonteerd en geregisseerd.

Stuur een biografie en bandfoto naar webmaster@slimweb.org, wij plaatsen hem dan op deze pagina.

Contactgegevens gewijzigd?

< Terug naar de bandlijst